Štvrtok 19.09.2024
Dnes má meniny 
Konštantín
°C
18.09.2024 03:15

Trnavský štadión bude patriť podujatiu Deň rešpektu a športu


Snímka: ZMOS


Na futbalovom štadióne Antona Malatinského v Trnave sa v pondelok 23. septembra 2024 uskutoční podujatie Deň rešpektu a športu. Pripomenie dôležitosť prevencie proti nenávistným prejavom na deťoch a šikane.


Na stredajšej tlačovej konferencii o tom informovali organizátor a riaditeľ projektu Integrácia Slavomír Krafčák, predseda združenia Samosprávne kraje Slovenska (SK8) Jozef Viskupič, predseda Združenia miest a obcí Slovenska Jozef Božik a futbalista FC Spartak Trnava Michal Ďuriš.

„O necelý týždeň budeme v Trnavskom kraji hostiť podujatie, ktorým symbolicky povieme nie nenávistným prejavom. Deň rešpektu a športu bude o zábave, ale predovšetkým o spoločnom úsilí vytvoriť bezpečnejšie, takpovediac zdravšie prostredie pre našu najmladšiu a mladú generáciu," zdôraznil Jozef Viskupič.

Jozef Božik priblížil, že na tribúnach budú žiaci a študenti z celého Slovenska. „Toto podujatie má na jeden deň spojiť celé Slovensko a dať priestor všetkým deťom a mladým ľuďom, aby vedeli, že ak sa stretávajú s nenávisťou, ak sa stretávajú s tým, že sú nejakým spôsobom dávaní nabok, ak im niekto ubližuje, nie sú v tom sami," dodal.

Na tribúnach futbalového štadióna by malo byť takmer 10.000 stredoškolákov a približne 8000 žiakov druhého stupňa základných škôl. Vlakmi by malo pricestovať na podujatie podľa Slavomíra Krafčáka približne 3000 detí z východného a stredného Slovenska. V rámci športovej časti sa uskutoční duel medzi osobnosťami projektu Integrácia a bývalými osobnosťami futbalovej reprezentácie. Na ihrisku budú mať zastúpenie aj deti. Tímy povedú tréneri Dušan Radolský a Ján Kocian.

V polčase a po futbalovom zápase sa uskutočnia hudobné vystúpenia. Podujatie budú naživo vysielať na základných a stredných školách naprieč republikou. Možnosť byť súčasťou tohto projektu vníma pozitívne aj futbalista trnavského Spartaka Ďuriš. „Koho by sme mali chrániť viac ako deti," podotkol.

Autor: (Zdroj: TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2018
Trnavský archív pozýva všetkých spoznať osmičkový príbeh Trnavy
Štátny archív v Trnave sa aj v tomto roku pripája k medzinárodnej iniciatíve a v dňoch 8. - 9. júna 2018 (piatok až sobota) pri príležitosti Medzinárodného dňa archívov otvára svoje brány širokej verejnosti.
viac
19.06.2020
Spomienka na 70. výročie „Akcie K"
Trnavský archív pozýva v sobotu (20. 6.) na podujatie venované pamiatke obetiam komunistickej likvidácie mužských rehoľných rádov v roku 1950 /Akcia K/.
viac
14.05.2021
Stredoškoláci môžu na vlastnej koži zažiť deň vysokoškoláka na UK
Stredoškolákom, ktorých prijali na viacero vysokých škôl a rozmýšľajú, kam nastúpiť, môže pri rozhodovaní pomôcť podujatie Univerzity Komenského (UK) v Bratislave.
viac
29.09.2023
Projekt Digitálni seniori pripravil podujatie Deň seniorov
Zlepšiť digitálne zručnosti seniorom a znevýhodneným osobám formou prezenčných a e-learningových školení je cieľom podujatia Deň seniorov, ktoré sa koná v rámci projektu Digitálni seniori.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %