Štvrtok 19.09.2024
Dnes má meniny 
Konštantín
°C
18.09.2024 10:55

Juh západného Slovenska sa pripravuje na stúpajúci Dunaj, ale aj Váh


Ilustračná snímka (TASR)


Problémy na juhu západného Slovenska začína spôsobovať nielen Dunaj, ale aj Váh. Aktuálne je na ňom vyhlásený prvý stupeň povodňovej aktivity, stúpanie hladiny sa priebežne monitoruje.


Mestská polícia na ceste pri Váhu z bezpečnostných dôvodov uzavrela dopravu pre prípad, že by sa voda vyliala na cestu, informovala radnica po zasadnutí Okresnej povodňovej komisie v Komárne.         

Podľa predpovede by mal Dunaj v Komárne dosiahnuť výšku 840 až 845 centimetrov, informovali vodohospodári. Táto odhadovaná výška hladiny je v súlade s údajmi z Bratislavy a Devína v porovnaní s povodňami spred 11 rokov. V Komárne Dunaj kulminoval v roku 2013 na úrovni 889 centimetrov.         

Na miestach, kde môžu byť záplavy, prijali majitelia nehnuteľností potrebné opatrenia. Prednosta Okresného úradu v Komárne Tomáš Nagy uviedol, že v prípade potreby môžu byť zmobilizovaní všetci hasiči kraja, pripravená pomôcť je aj armáda. "Zatiaľ však nie je dôvod na ich mobilizáciu, situácia je plne pod kontrolou," potvrdil.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.02.2020
Ochranári z TANAP-u a PIENAP-u sa zapojili do sčítavania vtáctva
Ochranári z Pieninského národného parku (PIENAP) a Tatranského národného parku (TANAP) sa zapojili do tohtoročného zimného sčítavania vodného vtáctva. To sa zameriava na zistenie početnosti nehniezdnych populácií vodných a na vodu viazaných jedincov.
viac
02.07.2020
Pre juh Slovenska sú typické termálne pramene i prírodné krásy
Juh Slovenska zďaleka nemusí byť len nudná rovina. Patria k nemu termálne pramene a obľúbené termálne kúpaliská, ale tiež množstvo prírodných zaujímavostí. Na východ od Komárna sa krajina začína mierne vlniť, aby sa v okolí Štúrova premenila na hornatú.
viac
07.07.2020
Hrady, kúpele, akvaparky či múzeá, aj to je juh stredného Slovenska
Juh stredného Slovenska ponúka historické a kultúrne pamiatky, turisticky atraktívne prírodné zákutia a rozmanité možnosti kúpania. Smerom na juh od Zvolena ho tvoria aj historické regióny Novohrad a Hont.
viac
16.02.2021
Envirorezort chce pripraviť koncepciu vodnej politiky na Slovensku
Envirorezort chce pripraviť "modernú" koncepciu vodnej politiky Slovenska. Uviedol to odbor komunikácie Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %