Štvrtok 19.09.2024
Dnes má meniny 
Konštantín
°C
12.09.2024 12:10

Školenie pre samosprávy z BSK v oblasti územného plánovania


Ilustračný obrázok


Od budúceho týždňa organizuje Úrad pre územné plánovanie a výstavbu SR so Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS) sériu školení zameraných na novinky v územnom plánovaní, ktorých cieľom je pripraviť samosprávy na aktuálne zmeny a zefektívniť ich činnosť v tejto oblasti.


Školenia sú určené pre štatutárov miest a obcí a odborných zamestnancov zodpovedných za činnosť obce ako orgánu územného plánovania.

Začíname v Bratislave a máme posledné voľné miesta na termíny v utorok 17.9. a v stredu 18.9. Preto neváhajte a prihláste sa prostredníctvom tohto formulára najneskôr do pondelka 16. septembra.

Na školeniach získate dôležité informácie o novom zákone o územnom plánovaní a s ním súvisiacich vyhláškach, ako aj o novej metodike spracovania územnoplánovacej dokumentácie a územnoplánovacích podkladov. Taktiež sa dozviete viac o možnostiach dotácií na územnoplánovaciu dokumentáciu (UPD) a fungovaní Portálu pre územné plánovanie.

Autor: (Zdroj: Úrad pre územné plánovanie a výstavbu SR, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2019
BSK prerozdelí tento rok v rámci územných dotácií viac ako 383 800 eur
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) prerozdelí tento rok v rámci územných dotácií viac ako 383.800 eur. V najbližších dňoch by mal preto spustiť výzvu na predkladanie žiadostí. Jednotlivé žiadosti bude kraj prijímať do konca augusta.
viac
25.09.2020
Inšpirácie: Ako mestá vytvárajú udržateľnú mestskú mobilitu
Európska strešná asociácia obcí a regiónov v Európe (CEMR) v spolupráci s európskou asociáciou miest (EUROCITIES) spracovala štúdiu o úspešných plánoch mobility v európskych mestách.
viac
13.05.2021
Výhrady ÚMS voči navrhovaným zákonom
Vládou navrhovaný zákon o výstavbe a tiež zákon o územnom plánovaní podľa Únie miest Slovenska (ÚMS) bez náhrady odstraňuje doterajšie kontrolné mechanizmy, najmä kontrolu verejnosťou.
viac
26.08.2024
S Úradom pre územné plánovanie a výstavbu SR o školení pre samosprávy
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) diskutovalo s Úradom pre územné plánovanie a výstavbu SR (ÚÚPV) o školeniach pre predstaviteľov miest a obcí v oblasti územného plánovania. Prediskutovali aj návrhy nového stavebného zákona a pripravovanej Koncepcie územného rozvoja Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %