Štvrtok 19.09.2024
Dnes má meniny 
Konštantín
°C
26.08.2024 12:10

S Úradom pre územné plánovanie a výstavbu SR o školení pre samosprávy


Snímka ZMOS


Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) diskutovalo s Úradom pre územné plánovanie a výstavbu SR (ÚÚPV) o školeniach pre predstaviteľov miest a obcí v oblasti územného plánovania. Prediskutovali aj návrhy nového stavebného zákona a pripravovanej Koncepcie územného rozvoja Slovenska.


Na spoločnom stretnutí zástupcov ZMOS a ÚÚPV prediskutovali spoluprácu na príprave školení v ôsmich regiónoch Slovenska. Tieto školenia, zamerané na metodické usmernenie pri príprave územnoplánovacej dokumentácie obcí, sú reakciou na aktuálne vyhlášky ÚÚPV v zmysle zákona o územnom plánovaní a vzišli z požiadavky ZMOS.

Školenia, určené pre štatutárnych zástupcov a odborných zamestnancov samospráv, sa uskutočnia od septembra do novembra vo všetkých krajoch Slovenska. V prípade záujmu je ÚÚPV pripravený zorganizovať ďalšie školenia, či už fyzicky alebo v online forme.

Jednou z hlavných tém spoločného stretnutia bola aj príprava Koncepcie územného rozvoja Slovenska, ktorej návrh na obstarávanie bude čoskoro predložený do medzirezortného pripomienkového konania.

ZMOS na stretnutí 20. augusta 2024 zastupovala ústredná riaditeľka Kancelárie ZMOS Zuzana Špačeková a odborná expertka Xénia Domaracká. ÚÚPV zastupovali podpredseda Filip Barbarič, riaditeľka odboru územného plánovania Zuzana Kordošová a Miloš Svrček zo Sekcie územného plánovania.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.01.2021
Na občanoch záleží!
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti (ÚSV ROS) otvára pravidelné vzdelávanie, ktoré rozšíri vaše poznatky o participácii v samospráve.
viac
13.05.2021
Výhrady ÚMS voči navrhovaným zákonom
Vládou navrhovaný zákon o výstavbe a tiež zákon o územnom plánovaní podľa Únie miest Slovenska (ÚMS) bez náhrady odstraňuje doterajšie kontrolné mechanizmy, najmä kontrolu verejnosťou.
viac
13.01.2022
ÚMS je sklamaná zo schválenia nekvalitnej stavebnej legislatívy
Únia miest Slovenska (ÚMS) je sklamaná,  že tak dlho a výrazne kritizovaná novela Zákona o výstavbe a novela Zákona o územnom plánovaní boli v stredu schválené vládou SR aj napriek trvajúcim a zásadným rozporom zainteresovaných strán.
viac
12.09.2024
Školenie pre samosprávy z BSK v oblasti územného plánovania
Od budúceho týždňa organizuje Úrad pre územné plánovanie a výstavbu SR so Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS) sériu školení zameraných na novinky v územnom plánovaní, ktorých cieľom je pripraviť samosprávy na aktuálne zmeny a zefektívniť ich činnosť v tejto oblasti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %