Streda 26.06.2024
Dnes má meniny 
Adriána
°C
17.06.2024 08:30

P. Pellegrini zložil sľub, ujíma sa funkcie prezidenta SR


Snímka: Teraz.sk


Peter Pellegrini zložil do rúk predsedu Ústavného súdu SR Ivana Fiačana ústavou predpísaný sľub a ujíma sa funkcie prezidenta SR.


Urobil tak na sobotňajšej (15. júna 2024) slávnostnej inauguračnej schôdzi Národnej rady SR v priestoroch Slovenskej filharmónie v Bratislave. Fiačan zloženie sľubu v zmysle ústavy potvrdil, čím sa Pellegrini ujal funkcie.        

"Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Budem dbať o blaho slovenského národa, národnostných menšín a etnických skupín žijúcich v Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem vykonávať v záujme občanov a zachovávať i obhajovať ústavu a ostatné zákony," citoval Pellegrini Ústavu SR. Ak by sľub odmietol alebo by ho zložil s výhradou, podľa ústavy by voľby prezidenta boli neplatné a nemohol by stáť na čele štátu.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.06.2020
Nový prezident Hasičského a záchranného zboru
Minister vnútra Roman Mikulec včera (1. 6.) vymenoval nového prezidenta Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Pavla Mikuláška, ktorý má za sebou 27-ročnú kariéru hasiča.
viac
14.12.2020
Rezort pôdohospodárstva urobí maximum pre odstránenie PCB látok
Problematika úniku škodlivých polychlórovaných bifenylov (PCB) na Zemplíne bola podľa rezortu pôdohospodárstva viac ako tridsať rokov po ukončení ich výroby prehliadaná a neriešená. Poslanci preto prijali uznesenie, ktoré obsahuje osem bodov na riešenie tejto závažnej environmentálnej záťaže.
viac
14.06.2024
Slovenská pošta vydáva poštovú známku „Prezident SR“
Slovenská pošta vydáva od soboty 15. mája poštovú známku „Prezident SR“ zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho. Prezidentská známka reflektuje tradíciu aj moderné trendy a má špecifický kruhový tvar. Umožňuje to technológia samolepky. Zúbky na známkach sa nerobia ihlami, ale upravenou raznicou.
viac
17.06.2024
Predseda ZMOS sa zúčastnil na inaugurácii nového prezidenta SR P. Pellegriniho
Bolo mi cťou zastupovať Združenie miest a obcí Slovenska i mesto Partizánske.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.21 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.64 %