Sobota 28.09.2024
Dnes má meniny 
Václav
°C
24.09.2024 03:15

ZMOS pozýva na ďalší webinár Enviroakadémie


Ilustračný banner (ZMOS)


Združenie miest a obcí Slovenska pripravilo pre členov ZMOS v spolupráci s Ministerstvom životného prostredia SR ďalší webinár Enviroakadémie, ktorého hlavnou témou budú aktuálne legislatívne zmeny v odpadovom hospodárstve.


Od roku 2025 čaká slovenské odpadové hospodárstvo nová povinnosť v podobe mechanicko-biologickej úpravy odpadov. Skládkovanie neupraveného odpadu bude zakázané. Súvisiacim povinnostiam, výške poplatkov za skládkovanie sa budeme podrobne venovať  v prvom bloku prednášok. 

V druhom bloku prednášok sa budeme venovať povinnostiam obcí zabezpečiť od 1. januára 2025 zavedenie a  vykonávanie triedeného zberu komunálnych odpadov pre textil. Cieľom prednášky je upresnenie postupu obcí pri zabezpečení povinnosti zavedenia triedeného zberu textilu na svojom území.

Podujatie sa uskutoční 3. októbra 2024 (vo štvrtok) so  začiatkom o 10:00 hod. prostredníctvom platformy MS TEAMS.  Prihlasovať sa môžete najneskôr do 1. októbra 2024 prostredníctvom prihlasovacieho formulára. Po potvrdení účasti Vám bude zaslaný link na Vami zadaný email, prostredníctvom ktorého sa bude možné on-line workshopu zúčastniť. Počet účastníkov je limitovaný.

V prípade doplňujúcich otázok môžete kontaktovať Ing. Slavku Lenčéšovú, odbornú expertku Kancelárie ZMOS, email: slavka.lencesova@zmos.sk, tel. 02 48 700 726.

O Enviroakadémii ZMOS Cieľom Enviroakadémie je pokrytie kľúčových aspektov životného prostredia z hľadiska miestnej územnej samosprávy.

Cieľovou skupinou sú štatutárni zástupcovia miest a obcí a nimi zriadených a založených organizácií, prednostovia mestských a obecných úradov, hlavní kontrolóri, odborní zamestnanci mestských a obecných úradov.

Enviroakademia program a prihlasovanie(275.3 kB)

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.11.2020
Webinár k výzve na majetkovo-právne vysporiadanie pozemkov v obciach s MRK
Informačný webinár pre žiadateľov k výzve zameranej na podporu vysporiadania majetkovo-právnych vzťahov k pozemkom v obciach s MRK sa uskutoční online 23. novembra 2020 od 9,00 do 11,00 prostredníctvom platformy Cisco Webex.
viac
08.03.2024
Posledný deň na prihlásenie sa na webinár Finančnej akadémie ZMOS
Združenie miest a obcí Slovenska pripravilo v spolupráci s partnerom združenia VÚB, a.s., webinár pre členov ZMOS k makroekonomickej prognóze vývoja hospodárstva a jej dopadu na miestnu územnú samosprávu a k dani z nehnuteľnosti.
viac
15.04.2024
Združenie miest a obcí Slovenska pozýva na ďalší webinár Enviroakadémie
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) pripravilo pre členov ZMOS v spolupráci so spoločnosťou INISOF a spoločnosťou Envipak ďalší webinár Enviroakadémie, ktorého hlavnou témou bude odpadové hospodárstvo.
viac
13.06.2024
Uskutoční sa webinár Finančnej akadémie ZMOS
ZMOS pripravilo v spolupráci s partnerom združenia, Slovenskou sporiteľňou, a. s., odborný webinár pre členov ZMOS, so zameraním na kyber bezpečnosť pri využívaní bankových služieb, poskytovanie bankových záruk pre verejný sektor, financovanie znižovania energetickej náročnosti samospráv a iné.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.05 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %