Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
08.03.2024 11:29

Posledný deň na prihlásenie sa na webinár Finančnej akadémie ZMOS


Informačný banner


Združenie miest a obcí Slovenska pripravilo v spolupráci s partnerom združenia VÚB, a.s., webinár pre členov ZMOS k makroekonomickej prognóze vývoja hospodárstva a jej dopadu na miestnu územnú samosprávu a k dani z nehnuteľnosti.


Združenie miest a obcí Slovenska pozýva na ďalší webinár Finančnej akadémie ZMOS zo série webinárov, ktoré organizuje v spolupráci so strategickými partnermi, a to Prima banka, a.s., Komunálna poisťovňa, a.s. a partnermi Slovenská sporiteľňa, a.s. a VÚB, a.s.

Tentokrát v spolupráci s VÚB, s.s. sa zameriame na makroekonomické prognózy vývoja hospodárstva v SR v rokoch 2024-2026 a jej dopadu na miestnu územnú samosprávu, dani z nehnuteľnosti ako nástroju na zvyšovanie miery spolufinancovania miest a obcí, výsledkom prieskumu ZMOS k sadzbám dane dane z nehnuteľnosti v rokoch 2022-2024 a tomu ako môžu samosprávy zhodnocovať finančné prostriedky.

Pozvánka a program je k dispozícii TU.

Prihlásiť sa môžete TU do 8. marca 2024.

 

O Finančnej akadémii ZMOS:

Cieľ

Poskytovať členskej základni ZMOS aktuálne informácie, poradenstvo, námety  a pomoc pri procesoch a výkone kompetencií miestnej územnej samosprávy v oblasti ekonomiky financií, poisťovníctva, rozpočtu.

Cieľová skupina

Štatutárni zástupcovia miest a obcí a nimi zriadených a založených organizácií, prednostovia mestských a obecných úradov, hlavní kontrolóri, náčelníci mestských a obecných polícií, odborní zamestnanci mestských a obecných úradov.

Obsah podujatí

- pokryť kľúčové aspekty v oblasti ekonomiky, financií, poisťovníctva, rozpočtu,

- venovať pozornosť odbornému vzdelávaniu zamestnancov miest a obcí a zvyšovaniu ich finančného a ekonomického gramotnosti,

- podporovať aktivity spojené s posilňovaním spolupráce ZMOS so strategickými partnermi, partnermi a ďalšími zainteresovanými skupinami a odborníkmi v týchto oblastiach,

- využívať poznatky z miest a obcí Európskej únie, hlavne však s dôrazom na skúsenosti miest a obcí z krajín V4,

- poukazovať a reflektovať na špecifiká malých obcí a veľkých miest pri hľadaní riešení problémov a nedostatkov v rámci ekonomickej a finančnej agendy.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.10.2020
ZMOS požaduje prevod pozemkov pre samosprávy
Združenie miest a obcí Slovenska požaduje pri novele zákona o pozemkových úpravách, usporiadaní pozemkového vlastníctva, pozemkových úradoch, pozemkovom fonde a o pozemkových spoločenstvách, aby bolo samosprávam umožnené získať pozemky štátu pre konkrétnu investičnú výstavbu.
viac
07.07.2021
Prognóza daňových a odvodových príjmov na roky 2020 až 2024
Združenie miest a obcí Slovenska dáva do pozornosti, že Výbor pre daňové prognózy na svojom 64. zasadnutí predstavil prognózou daňových a odvodových príjmov na roky 2020 až 2024, ktorá vychádza z júnovej makroekonomickej prognózy.
viac
01.10.2022
Zverejnili aktuálnu daňovú prognózu
Inštitút finančnej politiky a Výbor pre daňové prognózy na svojom zasadnutí vypracovali a následne zverejnili aktuálnu daňovú prognózu.
viac
13.06.2024
Uskutoční sa webinár Finančnej akadémie ZMOS
ZMOS pripravilo v spolupráci s partnerom združenia, Slovenskou sporiteľňou, a. s., odborný webinár pre členov ZMOS, so zameraním na kyber bezpečnosť pri využívaní bankových služieb, poskytovanie bankových záruk pre verejný sektor, financovanie znižovania energetickej náročnosti samospráv a iné.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %