Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
30.11.2023 01:05

Uskutoční sa webinár Kybernetická bezpečnosť v samospráve miest a obcí


Ilustračná snímka


Na základe predchádzajúcej spolupráce a účasti Ivana Makaturu, generálneho riaditeľa Kompetenčného a certifikačného centra kybernetickej bezpečnosti, príspevkovej organizácie Národného bezpečnostného úradu, sme pripravili webinár s názvom „Kybernetická bezpečnosť v samospráve miest a obcí“.


Bezplatný online webinár sa uskutoční dňa 4. decemra 2023 od 10. do 11. hod.

Cieľom podujatia je oboznámiť sa s právnou úpravou kybernetickej bezpečnosti v SR a povinnosťami vyplývajúcimi organizáciám samosprávy v oblasti kybernetickej bezpečnosti zo zákona č. 69/2018 Z.z. o kybernetickej bezpečnosti. Objasníme si zákonné pojmy aj pomenujeme typické hrozby v kybernetickom priestore a základné pravidlá kyberhygieny pre organizácie samosprávy.

Súčasťou webinára bude aj informácia kto vám môže pomôcť s bezpečnostnými opatreniami a aké sú možnosti poskytovania služieb dodávateľským spôsobom vrátane informácie ako v obstarávaní hodnotiť kvalitu dodávateľov služieb kyberbezpečnosti,

Pozvánku s programom nájdete TU. Pokiaľ Vás táto téma zaujíma môžete sa prihlásiť prostredníctvom online registračného formulára TU do 1. 12. 2023 do 16. hod.

Formulár nemusí byť správne zobrazený/dostupný v internetovom prehliadači Internet Explorer/Edge. Link na pripojenie Vám bude zaslaný na základe Vašej registrácie.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.03.2020
ZMOS pozná postoje samospráv k obecným lesom
Združenie miest a obcí Slovenska pozná postoje starostov a primátorov k problematike obecných lesov. Poznáme prístup k správe a prenájmu, spôsob obhospodarovania lesov, ale aj ich prínos pre komunál.
viac
13.07.2020
Financovanie školstva závisí od ekonomiky
Kancelária ZMOS v súvislosti s požiadavkami časti súkromných zriaďovateľov škôl na ich financovanie z rozpočtov samospráv v aktuálnom období zdôrazňuje, že dotácia pre týchto zriaďovateľov je rovnako ako celé financovanie originálnych kompetencií v školstve závislé od vývoja ekonomiky.
viac
07.08.2020
Rozšírené funkcie modelu sociálnych služieb v informačnom systéme
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, nasadilo do Jednotného informačného prostriedku hospodárskej mobilizácie (EPSIS ® JISHM) nové evidenčné funkcionality v moduloch sociálnych služieb.
viac
14.06.2021
Estónske mesto Otepää hľadá partnerskú obec na Slovensku
Malé estónske mesto Otepää so sedemtisícovým počtom obyvateľov je najznámejšie centrum zimných športov v Pobaltí a zimné hlavné mesto Estónska. Mesto ma seriózny záujem o nadviazanie a rozvíjanie partnerských aktivít so slovenským mestom alebo obcou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %