Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
07.08.2020 09:30

Rozšírené funkcie modelu sociálnych služieb v informačnom systéme


Ilustračná snímka.


Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, nasadilo do Jednotného informačného prostriedku hospodárskej mobilizácie (EPSIS ® JISHM) nové evidenčné funkcionality v moduloch sociálnych služieb.


Po zaevidovaní mesta a obce, aj ako poskytovateľov sociálnej služby, bude možné v prípade krízovej situácie, akou bol aj núdzový stav vyhlásený vládou v súvislosti s pandémiou COVID  19, získať nárok  na pridelenie osobných ochranných či dezinfekčných prostriedkov, ale aj inej pomoci zo štátnych zdrojov.

Súčasný stav registrácie miest a obcí nie je dobrý. Na výzvu Ministerstva hospodárstva SR ale aj Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny zareagoval len 20 % miest a obcí. Odporúčame samosprávam aby ste v rámci príprav na druhú vlnu pandémie Covid – 19 opätovne zvážili registráciu a do systému sa zaregistrovali.

Podrobnosti o systéme ako aj návody a inštrukcie na registráciu sú k dispozícii TU. Informácie týkajúce sa bezpečnosti a krízového riadenia v čase hospodárskej mobilizácie sú dostupné na stránke MH SR, konkrétne TU.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.11.2020
Ministerstvo schválilo odmeny pre zamestnancov v 1. línii
Poskytovateľom sociálnych služieb, zariadeniam sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately a centrám pre deti a rodiny posiela Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR na mimoriadne odmeny pre zamestnancov v prvej línii odmeny v celkovej výške 22 524 706 eur.
viac
18.12.2020
Zriaďovanie a aktivácia elektronických schránok pokračuje
V súvislosti s COVID situáciou boli zriadené a následne budú aktivované schránky poskytovateľom sociálnych služieb. Zriadili sa elektronické schránky takmer 1 000 organizáciám poskytujúcim sociálne služby. Aktivácia ich e-schránok sa spustí 1. januára 2021.
viac
13.07.2021
Komplexný systém riadenia v sociálnych službách
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR v spolupráci s odborníkmi z praxe pripravuje metodiku pre krízové riadenie sociálnych služieb v pandemickej situácii.
viac
30.11.2023
Uskutoční sa webinár Kybernetická bezpečnosť v samospráve miest a obcí
Na základe predchádzajúcej spolupráce a účasti Ivana Makaturu, generálneho riaditeľa Kompetenčného a certifikačného centra kybernetickej bezpečnosti, príspevkovej organizácie Národného bezpečnostného úradu, sme pripravili webinár s názvom „Kybernetická bezpečnosť v samospráve miest a obcí“.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %