Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
18.12.2020 03:15

Zriaďovanie a aktivácia elektronických schránok pokračuje


Ilustračná snímka.


V súvislosti s COVID situáciou boli zriadené a následne budú aktivované schránky poskytovateľom sociálnych služieb. Zriadili sa elektronické schránky takmer 1 000 organizáciám poskytujúcim sociálne služby. Aktivácia ich e-schránok sa spustí 1. januára 2021.


V súčasnej pandemickej situácii je častou podmienkou poskytovania finančnej COVID podpory podávanie žiadosti cez elektronickú schránku. MIRRI SR tak vyšlo v ústrety požiadavke Ministerstva práce, sociálny vecí a rodiny SR a v súlade so zákonom o e-Governmente a s uznesením vlády SR prednostne zriadilo elektronické schránky takmer 1 000 organizáciám poskytujúcim sociálne služby. Aktivácia ich e-schránok sa spustí 1. januára 2021.

Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny SR v súčasnosti eviduje 2 292 aktívnych poskytovateľov sociálnych služieb, ktorí majú rôzne právne formy a pôsobia v rôznych oblastiach, ako napríklad zariadenia sociálnych služieb, prepravná služba a mnohé iné. V súčasnej dobe má správne zriadenú a aktivovanú schránku, vrátane prístupu štatutára, 1 230 takýchto subjektov. Zvyšným 1 000 právnickým osobám NASES zriadil e-schránku prednostne. K automatickej aktivácii týchto schránok dôjde 1. januára 2021.

Štát tak bude s poskytovateľmi sociálnych služieb komunikovať elektronicky a nebude im doručovať úradné rozhodnutia poštou. Tieto organizácie vedia ústredný portál využiť aj na realizáciu podaní a budú mať možnosť reagovať na rôzne schémy COVID podpory cez slovensko.sk.

Poskytovať sociálne služby môže samotná obec, vyšší územný celok, ktoré si na túto službu môžu zriadiť rozpočtovú alebo príspevkovú organizáciu, alebo môže ísť o  neverejných  poskytovateľov.

Na prístup do elektronickej schránky je potrebné mať elektronický občiansky preukaz s čipom, bezpečnostný osobný kód (BOK) a príslušné certifikáty.

Bližšie informácie sa dočítate TU.

Autor: (MIRRI SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.08.2020
Rozšírené funkcie modelu sociálnych služieb v informačnom systéme
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, nasadilo do Jednotného informačného prostriedku hospodárskej mobilizácie (EPSIS ® JISHM) nové evidenčné funkcionality v moduloch sociálnych služieb.
viac
19.11.2020
Ministerstvo schválilo odmeny pre zamestnancov v 1. línii
Poskytovateľom sociálnych služieb, zariadeniam sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately a centrám pre deti a rodiny posiela Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR na mimoriadne odmeny pre zamestnancov v prvej línii odmeny v celkovej výške 22 524 706 eur.
viac
05.01.2021
Január 2021 priniesol viaceré zmeny týkajúce sa poistných systémov
Združenie miest a obcí Slovenska dáva do pozornosti zmeny v sociálnom poistení platné od januára tohto roka. Od 1. januára 2021 sa zjednodušujú aj povinnosti zamestnancom a zamestnávateľom, pričom sa odstránili viaceré duplicitné byrokratické postupy.
viac
15.07.2021
Rodinné poradne pre rodiny a jednotlivcov
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR pripravuje národný projekt „Rodinné poradne – poradensko-psychologické služby pre jednotlivcov, páry a rodiny“.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %