Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
15.10.2024 12:05

Mesto Zvolen má v súčasnosti rozpracované dva projekty výstavby nájomných bytov


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Mesto Zvolen má v súčasnosti rozpracované dva projekty výstavby nájomných bytov. Oba počítajú s vybudovaním nových domov v priestoroch niekdajších Hronských kasární v časti Unionka. TASR o tom informoval hovorca mesta Martin Svatuška.


Dodal, že v prípade prvého čaká samospráva na výzvu zo strany Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity, aby mohla požiadať o finančné prostriedky. Budú to dve bytovky, z ktorých každá bude mať 18 bytových jednotiek. Objasnil, že cieľom je vytvoriť inkluzívne bývanie. V ňom budú žiť rodiny z majoritného obyvateľstva i rómskej komunity. "Pred niekoľkými dňami sa podarilo obstarať projektantskú spoločnosť, ďalším krokom bude vytvorenie projektovej dokumentácie," zdôraznil.         

Ako ďalej uviedol, druhý projekt budú financovať zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). Taktiež to budú dva domy, v každom z nich bude 27 bytových jednotiek. Podľa hovorcu je hotová štúdia, aktuálne spracúvajú projektovú dokumentáciu, aby mohli vyhlásiť verejné obstarávanie na dodávateľa stavby.         

Samospráva v súčasnosti disponuje takmer 600 nájomnými bytmi. Do priamej správy mesta prešli začiatkom minulého roka po súkromnej spoločnosti, ktorá byty predtým spravovala. "Žiadateľ o nájomný byt musí splniť podmienky v súvislosti s výškou príjmu a tiež podmienku trvalého pobytu, prípadne zamestnania vo Zvolene," priblížil Svatuška. Následne ho zaradia do zoznamu, o pridelení bytu rozhoduje komisia sociálnych vecí, zdravia a rodiny pri mestskom zastupiteľstve. "O nájomné byty vo Zvolene je veľký záujem, v súčasnosti sú všetky obsadené, v zoznamoch je takmer 120 čakateľov," zhrnul.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.04.2017
Stanovisko hlavného mesta k výstavbe bytových náhrad Pri kríži
Primátor berie na vedomie hlasovanie poslancov, pri svojom rozhodovaní však musí postupovať tak, aby konal v záujme všetkých obyvateľov Bratislavy a zároveň tak, aby prijaté uznesenia neboli v rozpore so zákonom  či v rozpore s efektívnym a hospodárnym nakladaním s majetkom mesta.
viac
24.02.2020
Mesto Nitra sa vrátilo k výstavbe nájomných bytov na Dieloch
Na nitrianskom sídlisku Diely vznikne 33 nových nájomných bytov. Postaví ich mesto za viac ako dva milióny eur.
viac
21.01.2021
Mesto Košice chce na Jesenského ulici stavať nájomné byty
Na Jesenského ulici v Košiciach by mohli vyrásť mestské nájomné byty. Mesto vyhlásilo súťaž návrhov na ich výstavbu, lehota na predkladanie ponúk uplynie 1. februára.
viac
28.04.2021
Bratislava plánuje v Janíkovom dvore postaviť nájomné byty i parkovací dom
Mesto Bratislava plánuje v petržalskej lokalite Janíkov dvor, blízko plánovanej električkovej zastávky, postaviť jeden z mestských domov určených na nájomné bývanie a spoločne s tým aj parkovací dom režimu P+R.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %