Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
21.10.2024 11:05

Konferencia Slovensko na ceste k Smart Cities: Dobré mesto – Dobrý Developer


Ilustračný banner


Smart Cities Klub v spolupráci so Združením miest a obcí Slovenska a Zväzom stavebných podnikateľov Slovenska organizujú odbornú konferenciu Slovensko na ceste k Smart Cities, ktorá bude 29. októbra 2024 v hoteli Radisson Blu Carlton v Bratislave na tému Dobré mesto – Dobrý Developer.


Na konferencii budú hovoriť o vzťahoch súkromných a verejných investorov a dobrých skúsenostiach zo spolupráce týchto partnerov. Reč bude aj o možnostiach financovania verejných investícií, najmä o nových a doteraz nevyužívaných formách.

Diskutovať budú zástupcovia samosprávy, súkromných investorov, ako aj odborníci zo Slovenskej komory architektov, od developerov, stavebných firiem i zo Smart Cities Klubu. To všetko pod záštitou Európskej investičnej banky. 

Na konferencii bude prijaté spoločné záverečné vyhlásenie, ktoré sa zameria na najdôležitejšie otázky slovenského investičného trhu – legislatívne prostredie, vzťahy hlavných aktérov, nové zdroje financovania... Nepôjde o jednorazovú akciu, ale o trvalú snahu organizátorov konferencie zlepšovať investičné prostredie v záujme udržateľného rozvoja miest a obcí v spolupráci so štátnou správou a súkromným sektorom.

Prečítajte si podrobnejšie informácie o programe a vstupenkách.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.07.2016
Smart cities alebo (ne)uchopiteľná vízia?
Smart cities sú v podstate marketingovo nazvané inteligentné či múdre mestá. Mestá s víziou dynamického života, takmer dokonalých riešení, s vidinou toho, že každý problém je výzvou na ceste k dokonalosti.
viac
22.05.2017
Na konferencii Metro ON LINE predstaví Atos víziu miest budúcnosti
Inteligentné mestá sa týkajú aj Slovenska. Spoločnosť Atos, líder v oblasti digitálnej transformácie, na konferencii Metro ON Line, ktorá sa koná od 24. do 26. mája, predstaví možnosti ako aj v bežných slovenských podmienkach vybudovať „smart city“.
viac
31.05.2017
Agenda Smart dokáže potiahnuť vidiek
Slovensko sa postupne otvára novej agende - komplexnému prístupu k inteligentnému riadeniu vo forme Smart cities.
viac
28.09.2019
Mesto Levice sa chce zaradiť medzi samosprávy s konceptom Smart cities
Mesto Levice plánuje vstúpiť do občianskeho združenia Smart Cities klub. Motiváciou je zvýšenie kvality života obyvateľov mesta vďaka konceptu Smart cities, ktorý využíva digitálne a komunikačné technológie na zvýšenie kvality života v mestách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %