Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
15.10.2024 02:10

Športoviská v správe Košíc sprístupňujú cez mobilnú aplikáciu


Ilustračný obrázok (Teraz.sk)


Na viaceré športoviská v správe mesta Košice sa po novom možno dostať prostredníctvom takzvaných inteligentných zámkov, ktoré sú ovládané pomocou mobilnej aplikácie. Magistrát si od toho sľubuje zvýšenie čistoty aj lepšiu využiteľnosť športovísk počas večerných hodín a víkendov.


V pilotnej prevádzke si každý občan registrovaný v aplikácii Košice môže prostredníctvom smartfónu a QR kódu pri vchode otvoriť vybrané športovisko či areál. V ďalšej fáze má pribudnúť možnosť rezervácie. Zároveň chce mesto spolu s vývojármi reagovať aj na podnety z bežnej prevádzky a vylaďovať celý systém.         

Pripomína, že každý, kto takto elektronicky otvorí zámok, preberá zodpovednosť za to, aby ihrisko odovzdal v rovnakom stave, ako ho prebral. "Vďaka tomuto modernému riešeniu vieme lepšie riadiť časy, objednávky a celkovú prevádzku športovísk," uviedol primátor Jaroslav Polaček.         

V súčasnosti sa verejnosť prostredníctvom inteligentných zámkov dostane do športových areálov Základnej školy (ZŠ) Starozagorská, ZŠ Laca Novomeského, ZŠ Park mládeže a na multifunkčné ihrisko v mestskej časti Pereš. Ďalšie takto prístupné športoviská by mali postupne pribúdať najmä v areáloch ZŠ a materských škôl, ale aj v ďalších lokalitách.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.05.2016
Informácie o Bojniciach vždy po ruke
Mobilnú aplikáciu “Virtualne“ pripravilo mesto spoločne s prevádzkovateľom jeho webovej stránky. Je dostupná pre operačné systémy iOS a Android.
viac
18.10.2016
Mesto Košice uviedlo do prevádzky novú mobilnú aplikáciu UBIAN
Košičania tak môžu ako prví otestovať kombináciu moderných technológií a pohodlného cestovania, ktorú im prináša Dopravný podnik mesta Košice a spoločnosť TransData Žilina.
viac
12.09.2019
Košická MČ Sídlisko KVP spustila svoju mobilnú aplikáciu
Košická mestská časť (MČ) Sídlisko KVP spustila svoju mobilnú aplikáciu s názvom Košice – KVP. Jej cieľom je zefektívniť komunikáciu s miestnym úradom, zlepšiť informovanosť obyvateľov o tom, čo sa na sídlisku deje, a uľahčiť riešenie ich problémov.
viac
13.11.2020
DPMK plánuje zaviesť virtuálny cestovný lístok
Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) plánuje zaviesť virtuálny cestovný lístok. Cieľom je rozšíriť portfólio tzv. smart riešení a znížiť množstvo produkovaného papiera, ktorý sa používa pri výrobe klasických lístkov. Uviedla to hovorkyňa DPMK Vladimíra Petrušová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %