Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
12.09.2019 10:25

Košická MČ Sídlisko KVP spustila svoju mobilnú aplikáciu


Ilustračná snímka.


Košická mestská časť (MČ) Sídlisko KVP spustila svoju mobilnú aplikáciu s názvom Košice – KVP. Jej cieľom je zefektívniť komunikáciu s miestnym úradom, zlepšiť informovanosť obyvateľov o tom, čo sa na sídlisku deje, a uľahčiť riešenie ich problémov.


„Tým, že máme oproti ostatným MČ iné kompetencie a napríklad chodníky, ako i vnútroblokové cesty sú v našej správe, dostávame denne množstvo podnetov. Takýmto spôsobom vieme celý tento proces urýchliť, pretože problém môžu obyvatelia priamo na mieste odfotiť, cez aplikáciu odoslať na miestny úrad a poverený pracovník sa ním bude zaoberať. Následne dostanú notifikáciu o tom, v akom štádiu riešenia sa podnet nachádza,“ vysvetlil starosta Ladislav Lörinc.       

V prípade, že na sídlisku dôjde napríklad k odstávke teplej vody alebo k prerušeniu elektriny, užívatelia o tom budú automaticky informovaní formou notifikácie. Okrem aktualít z diania v MČ či programu plánovaných podujatí obsahuje tiež kontakty na vedenie, pracovníkov úradu aj miestnych  poslancov. Súčasťou je tiež 'Susedský bazár' a pribudnúť má napríklad aj funkcia zameraná na ankety, ktorú bude Sídlisko KVP využívať na získavanie názorov obyvateľov v rôznych oblastiach.       

Podľa Lörinca je uvedená mobilná aplikácia jedným z prvkov novej komunikačnej stratégie úradu. Dostupná je pre mobilné telefóny s operačným systémom Android a iOS. Ako informovala MČ, v prevádzke je týždeň a doposiaľ si ju stiahlo viac ako 300 ľudí, pričom úrad zaznamenal aj prvé podnety.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.05.2016
Informácie o Bojniciach vždy po ruke
Mobilnú aplikáciu “Virtualne“ pripravilo mesto spoločne s prevádzkovateľom jeho webovej stránky. Je dostupná pre operačné systémy iOS a Android.
viac
18.10.2016
Mesto Košice uviedlo do prevádzky novú mobilnú aplikáciu UBIAN
Košičania tak môžu ako prví otestovať kombináciu moderných technológií a pohodlného cestovania, ktorú im prináša Dopravný podnik mesta Košice a spoločnosť TransData Žilina.
viac
15.04.2020
Mestá na hornom Zemplíne spúšťajú svoje mobilné aplikácie
S cieľom lepšej informovanosti verejnosti spustili mestá Humenné, Vranov nad Topľou a Medzilaborce mobilné informačné služby formou aplikácií. Samosprávy o tom informujú na svojich internetových stránkach.
viac
17.03.2021
Kremnica spustila nový web, ponúka aj mobilnú aplikáciu s aktualitami
Mesto Kremnica pre verejnosť oficiálne sprístupnilo svoje nové webové sídlo. Okrem zmeny dizajnu prináša nová webová stránka mesta aj viacero noviniek vrátane mobilnej aplikácie s aktualitami či možnosti odberu noviniek prostredníctvom emailu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %