Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
15.10.2024 01:05

Počas troch rokov dve medailové umiestnenia pre webovú stránku obce


ZlatyErb.sk


Po prvom mieste z roku 2022 a ôsmom mieste z roku 2023 sa obec Beluša v aktuálnom 21. ročníku súťaže Zlatý erb.sk opäť vrátila na medailové pozície a skončila tretia s odstupom od víťazov len niekoľko desatín bodu.


Obec Beluša sa v roku 2022 premiérovo zapojila do súťaže ZlatyErb.sk, ktorú každoročne vyhlasuje SK-NIC, Európsky inštitút, eSlovensko, Únia miest Slovenska, spoločne so Združením informatikov samospráv Slovenska, Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska a SK8. Hneď pri svojej prvej účasti naša obec zvíťazila v kategórii Najlepšia webová stránka obcí, čo bolo pre vedenie obce signálom i ocenením dobre odvedenej práce pri redizajne stránky s ohľadom na čo najprehľadnejšiu a informačne nasýtenú webovú stránku. Po ôsmom mieste z roku 2023 sa obec Beluša v aktuálnom 21. ročníku umiestnila v kategórii obcí na treťom mieste.

Do súťaže sa tento rok zapojilo 79 samospráv. Porota hodnotila 59 kritérií v 11 kategóriách. Beluša si oproti minulému ročníku polepšila o dva body. Získala skóre 46, strieborné Hermanovce 46,3 a prvenstvo si rozdelili Špačince a Trnavá Hora (46,7). Kompletné hodnotenie a výsledky nájdete na stránke ZlatyErb.sk. Odborníci bodovali úroveň reakcie na žiadosť o poskytnutie informácií, povinne zverejňované informácie o obci, obecnom zastupiteľstve, o dokumentoch obce, povinne zverejňované informácie (objednávky, zmluvy, faktúry), kontakty, údaje o kultúre, histórii, cestovnom ruchu obce. Hodnotila sa prehľadnosť, zrozumiteľnosť, grafický dizajn, ovládanie stránky, bezbariérovosť prístupu, či technická správnosť.

„Pozitívne ocenenie vysokej úrovne webového sídla obce Beluša je pre nás príjemnou správou i motiváciou stále napredovať a pracovať na ešte lepšom zaujatí občana, aby sa stal návštevníkom našej webovej stránky. O tom, že informovanosť je pre občana veľmi dôležitá, svedčí aj fakt o počte pozretí oficiálneho webového sídla obce, ktoré mesačne prekračuje tento rok viac ako 10 tisíc návštev. Táto súťaž nám odhalila nedostatky na webovej stránky, ktoré sme sa snažili odstrániť, čo sa odzrkadlilo v lepšom hodnotení i umiestnení. Webová stránka je aktualizovaná v podstate na dennej báze, občan i návštevník na nej nájde všetky potrebné informácie a je pre nás prioritou, aby občan dostával informácie rýchlo, prehľadne a zaujímavo. Za tento úspech treba poďakovať zodpovedným pracovníčkam na obecnom úrade, ktoré sa o chod i aktuálnosť stránky starajú,“ hodnotí umiestnenie obecného webového sídla prednosta OcÚ Patrik Štrbák.

Autor: (ts-OcÚ Beluša, Jana Huliačková)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2017
Nový cyklistický portál ponúka 1120 kilometrov cyklotrás
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) spustil do prevádzky nový internetový portál, ktorý obsahuje všetky trasy, ktoré pri turistike a športovaní môžu využívať cyklisti.
viac
02.05.2018
Mesto spúšťa do prevádzky novú webovú stránku
Mesto Trenčín spúšťa v pondelok do ostrej prevádzky svoju novú webovú stránku. Počas prechodného obdobia bude v prevádzke aj staré webové sídlo mesta.
viac
29.03.2021
ZMOS vytvoril Komunálny bazár
Združenie miest a obcí Slovenska na svojej web stránke vytvorilo novú rubriku. Komunálny bazár je priestor na ponuku odpredaja prebytočného hnuteľného majetku miest, obcí a ich organizácií.
viac
21.01.2023
Mesto Nitra vytvorilo webovú stránku o nelegálnych skládkach odpadu
Nitrianska radnica zverejnila na svoje webovej stránke novú sekciu. Prináša informácie o nelegálnych skládkach na území mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %