Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
19.11.2019 03:05

Mesto má najtransparentnejšiu internetovú stránku v Žilinskom kraji


Liptovský Hrádok - oficiálne stránky mesta


Najtransparentnejšiu webovú stránku v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) má mesto Liptovský Hrádok. Vyplýva to z výsledkov projektu Otvorené mestá a obce – mapa transparentnosti ŽSK, ktorý od júna 2018 do novembra 2019 realizovalo občianske združenie Pro Senium et Cultura.


Liptovskohrádocká mestská internetová stránka je podľa výsledkov najtransparentnejšou spomedzi 308 hodnotených stránok miest a obcí v kraji. "Skúmali a hodnotili sme informácie, ktoré by samosprávy mali mať na svojich weboch podľa Zákona o slobode informácií. Cielený bol na údaje, ktoré nemusia byť nutne zverejnené, ale ich zverejnením samospráva deklaruje otvorenosť svojich procesov a v neposlednom rade aj zodpovednosť a dôveru voči svojim občanom. Taktiež sa hodnotila užívateľská stránka webových sídiel," uviedli autori projektu.       

Účelom prieskumu bolo sledovať aj proaktívne a zaujímavé počiny informovanosti a otvorenosti samospráv, dobré nápady a myšlienky. Projekt je podporený z Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu Efektívna verejná správa.       

Informáciu zverejnila liptovskohrádocká mestská samospráva na oficiálnej webovej stránke.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.01.2017
Radnica plánuje v tomto roku investovať takmer 3,8 milióna eur
Liptovskohrádocká samospráva plánuje v tomto roku investovať do zveľadenia mesta takmer 3,8 milióna eur. Najviac finančných prostriedkov je nasmerovaných do revitalizácie mestských športovísk pre deti a mládež.
viac
17.02.2021
Výber strednej školy má deviatakom uľahčiť nová brožúra a webstránka ŽSK
Ponuku stredných škôl pre žiakov posledných ročníkov základných škôl (ZŠ) prezentuje nová brožúra Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) a webová stránka mojastredna.sk. Podľa hovorkyne ŽSK Martiny Remencovej podávajú deviataci prihlášky na stredné školy do 8. apríla 2021.
viac
22.09.2022
Križovatku majú postaviť za pol milióna eur, čaká sa na podpis zmluvy
Okružnú križovatku pod Skalkou v Liptovskom Hrádku majú postaviť za sumu takmer pol milióna eur. Aktuálne sa čaká na podpis zmluvy so zhotoviteľom. Potvrdila to hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová.
viac
03.06.2023
Zdravotná starostlivosť pre deti a dorast v Liptovskom Hrádku bude zabezpečená
Žilinský samosprávny kraj rieši zabezpečenie zdravotnej starostlivosti pre evidovaných pacientov zo všeobecnej ambulancie pre deti a dorast v Liptovskom Hrádku zriadením už druhej všeobecnej ambulancie v Liptovskej nemocnici s poliklinikou v Liptovskom Mikuláši.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %