Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
15.10.2024 09:55

Mesto Trebišov vyzýva na celoplošnú deratizáciu živočíšnych škodcov


Ilustračná snímka (Teraz.sk)


Trebišov vyzýva fyzické osoby, právnické osoby a fyzické osoby - podnikateľov, aby v čase od 15. 10. do 15. 11. vykonali deratizáciu v objektoch v ich vlastníctve, správe a nájme. Stať sa tak má prostredníctvom odborne spôsobilej osoby na prácu s prípravkami na reguláciu živočíšnych škodcov.


Mesto k tomu pristúpilo na základe výzvy vydanej Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trebišove s cieľom predchádzania vzniku a šírenia prenosných ochorení.         

"Fyzická osoba, právnická osoba a fyzická osoba - podnikateľ je povinný vykonať deratizáciu v objektoch určených na podnikanie, predovšetkým v objektoch školských zariadení, zdravotníckych zariadení, zariadení sociálnych služieb, bytových a polyfunkčných domoch, v suterénnych a pivničných priestoroch objektov, v areáloch živočíšnej výroby, v areáloch potravinárskej výroby a potravinárskych prevádzkach, v reštauračných zariadeniach, skladoch potravín, skládkach komunálneho odpadu a kanalizačných rozvodoch," uviedla radnica.         

Fyzické osoby v priestoroch rodinných domov a na pozemkoch, ktoré majú vo vlastníctve alebo v užívaní, a v objektoch využívaných na chov hospodárskych zvierat, vykonajú deratizáciu svojpomocne s dostupnými prípravkami, ktoré sú určené a schválené na daný účel.         

Podnikatelia a právnické osoby, ktoré vykonávajú reguláciu živočíšnych škodcov, ako aj profesionálnu činnosť, sú povinné oznámiť začiatok každej takejto činnosti RÚVZ písomne najneskôr 48 hodín pred jej začiatkom.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.04.2016
Grantový program Obce bližšie k vám 2016 - Výzva na predkladanie projektov
Nadácia Slovenskej sporiteľne vyhlasuje grantový program zameraný na ochranu a rozvoj kultúrneho a prírodného dedičstva našich obcí. Nadácia prerozdelí v grantovom programe prostriedky v celkovej výške 70 000 eur.
viac
04.10.2016
Vyhlásili druhú grantovú výzvu Dunajského fondu
V rámci nadačného programu Dunajský fond vyhlásila 3. októbra 2016 Stredoeurópska nadácia druhé grantové kolo, ktoré je zamerané na oživovanie a skvalitňovanie verejných priestorov na Dunaji a Malom Dunaji. Informoval o tom Juraj Tedla zo Stredoeurópskej nadácie.
viac
09.12.2016
Rómske domácnosti majú šancu získať prístup k pitnej vode
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky (MV SR) ako sprostredkovateľský orgán pre časť Operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ) vyhlásilo dňa 7. decembra 2016 výzvu zameranú na podporu prístupu k pitnej vode.
viac
01.11.2018
Mesto získalo 28.500 eur na rekonštrukciu hasičskej zbrojnice
Mesto Trebišov zrekonštruuje hasičskú zbrojnicu pre potreby Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) Trebišov. Na tento účel získalo dotáciu 28.500 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %