Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
21.10.2024 01:10

Na konferencii o SR a krajanoch sa opäť stretnú Slováci z celého sveta


Ilustračný obrázok (TASR)


Stála konferencia Slovenská republika a Slováci žijúci v zahraničí sa bude aj v tomto roku venovať aktuálnym otázkam krajanského života.


Uskutoční sa 24. a 25. októbra v kongresovej sále ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí v Bratislave. Jej tohtoročným motívom bude spájanie pre budúcnosť. TASR o tom informovali z Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí (ÚSŽZ), ktorý za podujatím stojí.         

Návštevníci sa môžu tešiť na bohatý program. Konferencia prinesie viaceré témy. Diskutovať sa bude napríklad o súčasnom stave slovenských komunít a perspektívach ich vývoja v nasledujúcich rokoch či o vzdelávacích potrebách krajanov. "Z kapacitných dôvodov bude účasť na konferencii možná iba na pozvánky. Pre širokú verejnosť a ďalších záujemcov je zabezpečený online prenos konferencie," avizovali organizátori.         

Konferencia sa koná od roku 1999. Je kľúčovým fórom pre riešenie otázok krajanského života. Zúčastňujú sa na nej zástupcovia slovenských komunít z celého sveta, významné osobnosti slovenského zahraničia a predstavitelia štátnych orgánov SR.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.01.2021
Krajania s trvalým pobytom v SR sa majú zapojiť do slovenského sčítania
Slováci žijúci v zahraničí s trvalým pobytom na Slovensku sú povinní sa sčítať v rámci slovenského sčítania obyvateľov, domov a bytov (SODB) 2021.
viac
13.05.2021
Spolupráca GP SR a ÚVO bude kľúčová pre dôslednú kontrolu míňania peňazí z EÚ
Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka sa po prvý raz od nástupu do funkcie stretol s predsedom Úradu pre verejné obstarávanie Miroslavom Hlivákom, aby prehodnotili doterajšiu spoluprácu a nastavili rámce pre obdobie, keď Slovensko dostane historický objem peňazí z európskych zdrojov.
viac
04.06.2021
Premiér: So zástupcami samospráv sme sa dohodli na kvartálnych stretnutiach
Premiér Eduard Heger sa dohodol so zástupcami samospráv, Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS), Úniou miest Slovenska (ÚMS) a združením samosprávnych krajov SK8, na pravidelných kvartálnych stretnutiach.
viac
02.11.2021
Prezidentka rokovala v Glasgowe o klíme s princom Charlesom
Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa v rámci klimatickej konferencie v škótskom Glasgowe stretla s britským princom Charlesom, s ktorým diskutovala o opatreniach na ochranu klímy. TASR o tom informoval jej hovorca Martin Strižinec.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %