Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
21.10.2024 05:10

V Rožňave sa uskutoční siedmy ročník Rožňavského veľtrhu pre seniorov


Ilustračný výrez plagátu


V meste Rožňava sa v stredu (23. 10.) uskutoční v poradí už siedmy ročník Rožňavského veľtrhu pre seniorov. Podujatie dôchodcom či iným zraniteľným skupinám poskytne užitočné informácie v oblasti zdravia a prevencie, pripravený je tiež sprievodný program.


TASR o tom informovala Silvia Lengová, vedúca oddelenia podpory zdravia a výchovy k zdraviu Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Rožňave.         

"Cieľom projektu je vytvorenie priestoru poskytujúceho množstvo potrebných a užitočných informácií, ktoré sú zároveň pre komunitu seniorov dostupné aj bez peňazí. Vedľajším, no nie menej dôležitým, zámerom podujatia je aj vytvorenie siete a kontaktov medzi jednotlivými organizáciami, ktoré sa problémami seniorov zaoberajú a vedia im byť nápomocné," priblížila Lengová s tým, že cieľovou skupinou podujatia sú seniori a ťažko zdravotne postihnuté osoby.         

V rámci podujatia sú pripravené informačné bloky o potrebách seniorov či o prevencii z oblasti fyzického, psychického, sociálneho a spirituálneho zdravia. Súčasťou programu sú aj konzultácie s odborníkmi či sprievodné aktivity, a to napríklad meranie zraku či krvného tlaku, workshop i prezentácia umenia seniorov.         

Rožňavský veľtrh pre seniorov sa uskutoční v stredu od 7.30 h v priestoroch spoločenskej sály mestského úradu na Šafárikovej ulici. Vstup na podujatie je bezplatný, pre účastníkov je zabezpečené aj občerstvenie.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.05.2016
Na deň detí z Košíc do Rožňavy historickým vlakom
Aktivisti z košického Klubu historických koľajových vozidiel pozývajú rodičov a deti pri príležitosti Medzinárodného dňa detí na jazdu historickým vlakom z Košíc do Rožňavy.
viac
06.06.2020
7. ročník Káčera na bicykli bude špeciálny
Na prelome júna a júla sa správca Nadácie TA3 Peter Káčer opäť vyberie na svojom špeciálne upravenom bicykli po Slovensku, aby pomáhal a motivoval k pomoci aj iných.
viac
06.07.2020
Káčer úspešne dorazil do cieľa v Pezinku
Siedmy ročník charitatívneho podujatia Káčer na bicykli sa po siedmich dňoch skončil. Správca Nadácie TA3 prešiel počas týždňa banskými obcami a mestami od Spiša cez Gemer do Ľubietovej, Banskej Štiavnice a Novej Bane, aby úspešne došiel do cieľa v Pezinku.
viac
26.09.2023
Otvárame 3. ročník projektu pre seniorov FIT SENIOR
Pracovníci odboru podpory zdravia a výchovy k zdraviu RÚVZ BB budú počas októbra sústreďovať svoje aktivity na podporu zdravia seniorov. Ich zámerom bude zvýšiť povedomie v oblasti prevencie ochorení súvisiacich s pribúdajúcim vekom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %