Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
06.06.2020 01:00

7. ročník Káčera na bicykli bude špeciálny


Sám počas 7 dní prejde 7 etáp pre 7 príbehov.


Na prelome júna a júla sa správca Nadácie TA3 Peter Káčer opäť vyberie na svojom špeciálne upravenom bicykli po Slovensku, aby pomáhal a motivoval k pomoci aj iných.


Športovec  s hendikepom, filantrop a ambasádor projektu Káčer na bicykli bude už siedmy rok po sebe bicyklovať v mene pomoci ľuďom, ktorí sa obracajú so svojimi žiadosťami na Nadáciu TA3.

Počas siedmych dní prejde sedem etáp, z ktorých každá bude venovaná konkrétnej rodine či jednotlivcovi. Peter Káčer bude bicyklovať pre deti, ktoré sa narodili so zdravotnými problémami a potrebujú nákladnú liečbu, ale aj pre niekoľkých dospelých mladých ľudí, odkázaných na pomoc rodiny a okolia. Ich životné osudy, potreby, radosti aj trápenia sú každoročne prezentované formou príbehov vo vysielaní Televízie TA3 a na webe podujatia Káčer na bicykli.

Príprava a plánovanie aktuálneho ročníka charitatívnej cyklotour bolo v neistých a ťažko predvídateľnom období vrcholiacej pandémie. Nadácia TA3 a Peter Káčer sa preto museli pripraviť na viacero variantov podujatia. Skloňovalo sa najmä bezpečnostné a epidemiologické hľadisko. Isté bolo len jedno: Káčer na bicykli určite bude aj v roku 2020. Lebo aj napriek koronakríze  je vzájomná ohľaduplnosť, empatia, rešpekt a najmä pomoc odkázaným potrebná a žiadne opatrenia ju nemôžu dať na vedľajšiu koľaj záujmu. Napokon zvíťazil návrh uskutočniť charitatívne podujatie vo formáte, aký doteraz ešte nebol a má v sebe aj silnú symboliku. Peter Káčer pôjde sám – na rozdiel od predchádzajúcich ročníkov, keď ho sprevádzali stovky cyklistov a atmosféru podujatia dopĺňali vystúpenia umelcov a detí nielen na námestiach obcí a miest, ale aj pozdĺž trasy. Správca Nadácie TA3 odštartuje svoju charitatívnu tour 27. júna na Spiši a ukončí ju 3. júla na západnom Slovensku. Jeho cestu bude celý týždeň monitorovať vo svojom vysielaní Televízia TA3.

Príprava tohto podujatia – bez ohľadu na to, či má masový charakter ako v predchádzajúcich rokoch, alebo je v špeciálnom režime osamoteného cyklistu – by nebola možná bez spolupráce s partnermi. Okrem tradičného podporovateľa Káčera na bicykli, spoločnosti COOP Jednota, je to Združenie miest a obcí Slovenska, ktoré každoročne vychádza Nadácii TA3 v ústrety a podáva jej pomocnú ruku.

7. ročník Káčera na bicykli bude síce bez verejnosti, ale bez jej podpory by správca Nadácie TA3 nemohol splniť sľuby, ktoré dal rodinám a a jednotlivcom, čakajúcim na pomoc Nadácie TA3. Každý, kto by chcel Petra Káčera podporiť v jeho snažení a prispieť tým, ktorým tento rok pomáha, môže poslať smsku na číslo 832. Jej hodnota je 1 euro a službu poskytujú všetci mobilný operátori. Štát ani telekomunikačné spoločnosti si z tejto sumy nič neberú a celá je prostredníctvom Nadácie TA3 poukázaná na pomoc tým, ktorí to potrebujú.

Ako vznikol Káčer na bicykli V roku 2014 správca Nadácie TA3 Peter Káčer postavil sám seba pred výzvu prejsť na svojom špeciálne upravenom bicykli z Bratislavy do Košíc. Odhodlal sa zvládnuť to za týždeň. Z prvotnej myšlienky otestovania fyzických možností človeka so zdravotným hendikepom napokon vzniklo charitatívne podujatie s obrovským ohlasom verejnosti. Od roku 2014 prešiel Peter Káčer tisíce kilometrov po Slovensku, navštívil stovky miest a obcí a podarilo sa mu vyzbierať viac ako milión eur na charitu.

Komu Nadácia TA3 pomáha Nadácia TA3 pomáha ľuďom s fyzickým či mentálnym hendikepom, sociálne slabým a znevýhodneným jednotlivcom a rodinám, ako aj organizáciám s humanitárnym, sociálnym a charitatívnym zameraním. Podáva pomocnú ruku tam, kde zvyčajne zlyháva štát. Príbehy tých, pre ktorých Peter Káčer bicykluje a ktorým pomáha, sú  príkladmi množstva problémov, kde mimovládne organizácie suplujú úlohu štátu. Zmyslom pomoci Nadácie TA3 je meniť  životy ľudí k lepšiemu.

Autor: (Michal KALIŇÁK, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.01.2017
Ide OTO. Poďakovať Peťovi
Televízne obrazovky sa hemžia tvárami, ktoré možno viac, možno menej, túžia získať ocenenie Osobnosť televíznej obrazovky. Niektorí nám ponúkajú lepšie (alebo horšie) spracované ľudské príbehy, ďalší sa nás pokúšajú zabaviť, prípadne sa nám cez televízne obrazovky prihovárajú iným spôsobom.
viac
06.07.2020
Káčer úspešne dorazil do cieľa v Pezinku
Siedmy ročník charitatívneho podujatia Káčer na bicykli sa po siedmich dňoch skončil. Správca Nadácie TA3 prešiel počas týždňa banskými obcami a mestami od Spiša cez Gemer do Ľubietovej, Banskej Štiavnice a Novej Bane, aby úspešne došiel do cieľa v Pezinku.
viac
26.05.2021
Káčer na bicykli tentoraz spojí charitu s propagáciou krás Slovenska
Nadácia TA3 v týchto týždňoch intenzívne pripravuje – vlastne už finalizuje – svoje tradičné charitatívne podujatie Káčer na bicykli.
viac
21.06.2022
Začal deviaty ročník akcie Káčer na bicykli, pomôže siedmim rodinám
Na pomoc ľuďom s hendikepom je zamerané charitatívne podujatie Káčer na bicykli, ktorého partnerom je aj Združenie miest a obcí Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %