Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
21.06.2022 08:25

Začal deviaty ročník akcie Káčer na bicykli, pomôže siedmim rodinám


Snímka z podujatia.


Na pomoc ľuďom s hendikepom je zamerané charitatívne podujatie Káčer na bicykli, ktorého partnerom je aj Združenie miest a obcí Slovenska.


Deviaty ročník podujatia začal v nedeľu 19. júna 2022. Peter Káčer na trojkolesovom bicykli absolvuje sedem etáp, v ktorých je sedem príbehov ľudí. Potrebujú pomoc nielen Káčerovu, ale najmä podporovateľov a priaznivcov Nadácie TA3.

Počas prvého dňa charitatívneho podujatia zavítal Peter Káčer do Lučenca. Úvodná etapa bola venovaná Dominikovi. Ten sa narodil ako zdravý chlapček, vzápätí však prišli prvé komplikácie. Ešte ako bábätku mu museli rýchlo operovať oko, aby mu zachránili zrak. Neskôr prišli ďalšie a ďalšie závažné zdravotné problémy. Teraz, hoci už má tri roky, potrebuje dvadsaťštyrihodinovú starostlivosť. Jeho mama vkladá veľké nádeje do liečby kmeňovými bunkami.

Aj vy sa môžete zapojiť a pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Pošlite prázdnu SMS na číslo 832. Cena SMS je 1 euro.

Do všetkých miest, z ktorých Peter štartuje, prináša aj symbolický šek. V Lučenci ho dostal Daniel, ktorý má netypický autizmus. „Som rád, že môžem odovzdať šek rodine, ktorá to potrebuje. Som presvedčený, že tie prostriedky využije na dobrú vec," povedal Peter Káčer, ktorý je správcom Nadácie TA3.

Reportáž z Lučenca si pozrite TU.

V pondelok 20. júna 2022 sa Peter Káčer presunul do Brezna. Súčasťou tejto etapy je príbeh Michala Pecka, ktorý po nešťastnom páde z bicykla v Rakúsku ostal pripútaný k invalidnému vozíku. Incident sa stal pred necelými tromi rokmi.

Do dnešnej etapy Káčera na bicykli sa aktívne zapojil aj primátor Brezna Tomáš Ábel, ktorého okrem pekného počasia, potešila aj početná účasť. „Chcem všetkých privítať, v prvom rade Káčera. Naše mesto sa pravidelne zapája do charitatívnych podujatí. Najviac ma teší spoločné stretnutie a myšlienka tohto podujatia."

Symbolický šek v hodnote 1 000 eur Peter Káčer venoval rodine Lukáška Benka, ktorý je zdravotne ťažko postihnutý a potrebuje rôzne rehabilitácie, aby sa zlepšila kvalita jeho života.

Reportáž z Brezna si pozrite TU.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2020
7. ročník Káčera na bicykli bude špeciálny
Na prelome júna a júla sa správca Nadácie TA3 Peter Káčer opäť vyberie na svojom špeciálne upravenom bicykli po Slovensku, aby pomáhal a motivoval k pomoci aj iných.
viac
06.07.2020
Káčer úspešne dorazil do cieľa v Pezinku
Siedmy ročník charitatívneho podujatia Káčer na bicykli sa po siedmich dňoch skončil. Správca Nadácie TA3 prešiel počas týždňa banskými obcami a mestami od Spiša cez Gemer do Ľubietovej, Banskej Štiavnice a Novej Bane, aby úspešne došiel do cieľa v Pezinku.
viac
26.05.2021
Káčer na bicykli tentoraz spojí charitu s propagáciou krás Slovenska
Nadácia TA3 v týchto týždňoch intenzívne pripravuje – vlastne už finalizuje – svoje tradičné charitatívne podujatie Káčer na bicykli.
viac
02.06.2022
ZMOS podporil Káčera na bicykli 2022
Združenie miest a obcí Slovenska podporilo aj aktuálny ročník charitatívnej cyklojazdy po Slovensku 2022. V poradí ide o deviaty ročník podujatia, ktoré v sebe spája charitu s prezentáciou regiónov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %