Piatok 04.10.2024
Dnes má meniny 
František
°C
26.09.2024 03:10

UCM plánuje preinvestovať viac ako 12 mil. eur na rozvoj infraštruktúry


Snímka zdroj: Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave


Univerzita sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave plánuje v najbližších dvoch rokoch preinvestovať viac ako 12 miliónov eur na rozvoj infraštruktúry. Ide o najväčšiu investíciu v rámci fungovania univerzity od roku 1997. Informoval o tom Peter Krajčovič z Fakulty masmediálnej komunikácie (FMK) UCM.


Spoločne s Trnavskou univerzitou (TRUNI) sa zapojili do projektu rezortu školstva na podporu pri strategickom rozvoji infraštruktúry vysokých škôl. Z výzvy ministerstva školstva získali viac ako 22 miliónov eur.

"Projekt má viacero aktivít, v rámci ktorých budeme okrem iného harmonizovať jednotlivé systémy kvality na oboch univerzitách, vytvoríme systém podpory vedy a výskumu, šesť nových spoločných študijných programov, či prepojíme centrá podpory pre študentov, zamestnancov a absolventov. Súčasťou bude aj harmonizácia informačných a knižničných systémov či vybudovanie nových a moderných priestorov," priblížila rektorka UCM v Trnave Katarína Slobodová Nováková.         

Medzi najvýznamnejšie investičné aktivity UCM patrí kúpa a rekonštrukcia budovy na Hajdóczyho ulici. Univerzita okrem toho odkúpi a zrekonštruuje budovu bývalej SPŠ Piešťany, ktorá bude slúžiť študentom Fakulty zdravotníckych vied. Tretia v poradí je prístavba trojpodlažnej budovy laboratórií Fakulty prírodných vied v Špačinciach.         

Medzi najvýznamnejšie investičné aktivity TRUNI patrí výstavba auly a kongresového centra na mieste bývalého kina Sloboda, ktoré sa nachádza vedľa právnickej fakulty. Univerzita taktiež odkúpi budovu na Paulínskej ulici a zmodernizuje budovy pedagogickej a zdravotníckej fakulty.         

Väčšina investičných aktivít sa už začala na úrovni spracovania projektovej dokumentácie či prípravy a realizácie verejného obstarávania. "Časť aktivít bude realizovaná už v tomto roku. Ide predovšetkým o menšie stavebné práce. Hlavné stavebné aktivity budú realizované v roku 2025," spresnila hlavná projektová manažérka projektu Barbora Jančíová.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.12.2016
Iniciatíva Aké Tatry chceme má podporiť diskusiu o ich ďalšom rozvoji
Online platformu s názvom Aké Tatry chceme vytvorila spoločnosť Tatry mountain resorts (TMR) s cieľom podnietiť ľudí na verejnú diskusiu o ďalšom smerovaní tatranského regiónu.
viac
24.03.2017
Monitorovací výbor pre OP EVS schválil zámery národných projektov
Monitorovací výbor pre operačný program Efektívna verejná správa (OP EVS) schválil na svojom marcovom siedmom zasadnutí predložené zámery dvoch národných projektov.
viac
14.11.2017
Poplatok za rozvoj bude v Trnave rovnaký pre všetky kategórie stavieb
Paušálne, pre všetky typy stavieb – na bývanie, stavby pre pôdohospodárstvo, priemysel, sklady, administratívu i komerčné stavby vo všetkých častiach Trnavy určili v utorok mestskí poslanci poplatok za rozvoj vo výške 10 eur za štvorcový meter (m2).
viac
24.08.2020
SR zatiaľ v podpore cyklistickej dopravy oproti okolitým krajinám zaostáva
Slovensko zatiaľ v podpore a využívaní cyklistickej dopravy v porovnaní s okolitými krajinami zaostáva. Najviac kilometrov cyklotrás zo slovenských miest má Bratislava, potenciál rozvoja v tomto smere má napríklad aj Trnava.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.33 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.04 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %