Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
05.02.2021 02:25

J. Viskupič: Do regiónov posielame pol milióna eur


Ilustračná snímka (ttsk)


Poslanci Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja na svojom prvom rokovaní v roku 2021 rozhodli o pridelení dotácií subjektom pôsobiacim v oblasti regionálneho rozvoja a cestovného ruchu. Pol miliónom eur bude podporených spolu 19 projektov, ktoré prispejú k zvýšeniu atraktivity územia župy.


 

 

„Som presvedčený, že 500 tisíc eur pomôže najmä subjektom pôsobiacim v cestovnom ruchu. Tento segment hospodárstva bol totiž veľmi negatívne zasiahnutý koronakrízou a potrebuje pomoc. Pri rozhodovaní o projektoch sme sa zamerali predovšetkým na podporu atraktivity nášho územia. Verím, že tento impulz prichádza v správnej chvíli,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

O podporu mohli požiadať miestne akčné skupiny, oblastné organizácie cestovného ruchu, občianske združenia či neziskové organizácie. Hodnotiaca komisia posudzovala 112 žiadostí o celkovo 3,5 milióna eur. Zastupiteľstvu odporučila schváliť 19 z nich, ktoré dosiahli najvyšší počet bodov a boli označené ako najlepšie pri dodržaní regionálnej proporcionality.

Trnavská župa podporí napríklad Domka – Združenie saleziánskej mládeže, ktoré v Trnave vytvorí komunitnú obývačku. V okrese Hlohovec bude vyznačená časť cykloturistickej trasy medzi Hlohovcom a Nemšovou. Obnovený bude aj anglický park v areáli kaštieľa v Moravanoch nad Váhom v okrese Piešťany.

Obnovený bude aj vstupu do národnej baziliky Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne združením SEPTIMAVIA. Občianske združenie Partnerstvo pre Horné Záhorie o. z. zas vytvorí sieť smart infobodov v obciach a mestách na Záhorí.

Z iniciatívy združenia Nature Photo vznikne oddychový ostrovček pre peších a cyklistov v obci Baka v okrese Dunajská Streda. V juhovýchodnej veži Neogotického kaštieľa v Galante, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou, bude zriadená stála expozícia o histórii mesta od 17. storočia.

Zoznam všetkých projektov vrátane tých podporených je zverejnený TU.

 

 

Autor: Jozef Viskupič, trnavský župan


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.03.2020
TTSK vyčlenil na podporu regionálneho rozvoja 500 000 eur
Trnavský samosprávny kraj pripravil aj v roku 2020 dotačnú výzvu na podporu regionálneho rozvoja so zameraním predovšetkým na rozvoj a zatraktívnenie cestovného ruchu.
viac
24.11.2020
Na prihlásenie sa do výzvy na podporu regionálneho rozvoja ostáva týždeň
Na prihlásenie sa do výzvy trnavskej župy na podávanie žiadostí o podporu regionálneho rozvoja v roku 2021 ostáva už len týždeň.
viac
23.01.2021
Do dotačných výziev TTSK sa môžu organizácie a samosprávy zapojiť do 5. februára
Do 5. februára sú otvorené dve dotačné výzvy Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), v rámci ktorých je vyčlenených 600.000 eur. Organizácie a samosprávy sa môžu uchádzať o podporu aktivít v oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti a zdravotníctva z rozpočtu TTSK.
viac
02.06.2021
Rokovala sekcia inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu
Témami utorkového rokovanie Sekcie inovácií, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu Rady ZMOS bola problematika integrovaných územných stratégií a miestnych akčných skupín v novom programovom období 2021-2027.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %