Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
24.11.2020 07:45

Na prihlásenie sa do výzvy na podporu regionálneho rozvoja ostáva týždeň


Banner.


Na prihlásenie sa do výzvy trnavskej župy na podávanie žiadostí o podporu regionálneho rozvoja v roku 2021 ostáva už len týždeň.


V grantovej schéme je na tento účel vyčlenených spolu 500 tisíc eur, pričom výška dotácie sa pohybuje od 3 000 do 50 000 eur. Podávať žiadosti je možné elektronicky do 30. novembra 2020 a o ich schválení by sa malo rozhodovať na prvom budúcoročnom zasadnutí krajského zastupiteľstva.

„Výzva je zameraná na podporu projektov, ktoré zvyšujú atraktivitu nášho územia, čím prispievajú k rozvoju zážitkového turizmu. Až pol milióna eur sme vyčlenili na pomoc subjektom pôsobiacim v oblasti cestovného ruchu, ktoré sú aktuálne ťažko skúšané koronakrízou,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Cieľom župy je tiež zviditeľniť producentov regionálnych produktov a rozšíriť ich rady. Podporu je možné získať aj na obnovu a zavedenie turistického a cykloturistického značenia, ako aj vývoj mobilných aplikácií. Peniaze sú určené aj na propagáciu a zveľadenie kultúrneho dedičstva.

Medzi oprávnených žiadateľov patria miestne akčné skupiny, oblastné organizácie cestovného ruchu, občianske združenia či neziskové organizácie.

Vďaka dotácii z minuloročnej výzvy bol zatraktívnený napríklad rekreačný areál Kunovskej priehrady. V členských obciach Miestnej akčnej skupiny Stará Čierna voda zas boli vybudované detské ihriská a vonkajšie športoviská. V najnavštevovanejších športových a voľnočasových rezortoch na Žitnom ostrove pribudli informačno-komunikačné totemy. Na hradoch Korlátko a Dobrá voda bol uskutočnený archeologický výskum. S podporou trnavskej župy bola tiež zrekonštruovaná časť kaštieľa v Jablonici.

Všetky podrobné informácie sú dostupné na https://www.trnava-vuc.sk/13475-sk/2021.

 

Autor: (ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.10.2020
Na projekty regionálneho rozvoja vyčlenil kraj pol milióna eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil na podporu regionálneho rozvoja v nasledujúcom roku pol milióna eur. Podávať žiadosti je možné elektronicky do 30. novembra.
viac
04.02.2021
Námestovo vyhlásilo súťaž na rozvoj nábrežia Oravskej priehrady
Mesto Námestovo hľadá najvhodnejší spôsob rozvoja Nábrežia Oravskej priehrady. V tejto súvislosti vyhlásilo dvojetapovú urbanisticko-architektonickú súťaž. Na sociálnej sieti o tom informoval primátor Milan Hubík.
viac
11.05.2021
Chystá sa nová výzva v INTERREG V-A SK-CZ
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR ako riadiaci orgán pre programu INTERREG V-A Slovenská republika – Česká republika zverejnil informáciu o pripravovanej výzve v cezhraničnom programe.
viac
12.08.2021
Rezort kultúry spustil výzvu pre regionálne kultúrne inštitúcie
Ministerstvo kultúry spúšťa jedinečnú výzvu, na akú regióny čakali roky. 15 miliónov pre regionálne kultúrne inštitúcie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %