Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
14.08.2020 08:10

Výzva pre mimovládne organizácie na zmiernenie dopadov COVID-19


Ilustračná snímka.


Mimovládne organizácie na miestnej úrovni sú neoddeliteľnou súčasťou rozvoja miestnej komunity.


Po podpore aktivít na zmiernenie dopadov krízy spôsobenej pandémiou COVID-19 v obciach a vyšších územných celkov rezort investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie podporí aktivity občianskej spoločnosti vrátane RRA, euroregiónov a EZUS v novej výzve otvorenej do 2. septembra 2020.

Do výzvy sa môžu zapojiť občianske združenia, neziskové organizácie poskytujúce všeobecne prospešné služby, regionálne rozvojové agentúry, slovenské časti euroregiónu alebo európske zoskupenia územnej spolupráce. Minimálna výška dotácie je 10 000 eur, maximálna 50 000 eur. Žiadosti možno predkladať do 2. septembra 2020.

Medzi oprávnené aktivity patrí rozvoj sociálnych služieb, predchádzanie a zmierňovanie sociálneho vylúčenia či posilňovanie vzdelávacieho, sociálneho, zdravotníckeho, hygienického a psychologického zázemia pre zlepšovanie kvality života ohrozených komunít. Z výzvy možno podporiť aj aktivity pomáhajúce lokálnemu socioekonomickému rozvoju – pri oživovaní cestovného ruchu, zlepšovanie prístupu na trh práce či podporu kultúrnej a kreatívnej ekonomiky.

Bližšie informácie sa dočítate TU

Výzva na podporu aktivít, ktoré zmiernia dopady krízy spôsobenej pandémiou COVID 19

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.11.2016
Dotačná schéma pre turizmus je spustená
BSK 9. novembra zverejnil výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy na podporu turizmu pre rok 2017.
viac
09.03.2020
TTSK vyčlenil na podporu regionálneho rozvoja 500 000 eur
Trnavský samosprávny kraj pripravil aj v roku 2020 dotačnú výzvu na podporu regionálneho rozvoja so zameraním predovšetkým na rozvoj a zatraktívnenie cestovného ruchu.
viac
12.10.2020
Výzva na modernizáciu zdravotníckej infraštruktúry
Ministerstvo zdravotníctva SR ako sprostredkovateľský orgán pre Integrovaný regionálny operačný program vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok za účelom integrácie primárnej zdravotnej starostlivosti formou budovania centier integrovanej zdravotnej starostlivosti.
viac
17.12.2020
Prevádzky v sektore cestovného ruchu už môžu posielať žiadosti o príspevok
Na portáli Slovensko.sk je sprístupnený formulár, cez ktorý môžu oprávnení žiadatelia požiadať o peniaze zo schémy pomoci. Po podaní žiadosti má Ministerstvo dopravy a výstavby SR 30 dní na ich vyhodnotenie a spracovanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %