Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
30.03.2021 04:00

Na pomoc zamestnanosti v ZUŠ pôjde 20 mil. eur


Ilustračná snímka.


Podpora udržania zamestnanosti v základných umeleckých školách je hlavným cieľom vyzvania, ktoré schválila ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie.


Rozvoj talentov a zmysluplné voľnočasové aktivity pre deti a mládež už celé desaťročia zabezpečujú základné umelecké školy. Ich existenciu však teraz ohrozujú dopady koronakrízy.

Projekt Podpora udržania zamestnanosti v základných umeleckých školách v čase vyhlásenej krízovej situácie pomôže ochrániť pracovné miesta učiteľov v základných umeleckých školách a tým zároveň stabilizuje sieť ZUŠ-iek na Slovensku.

Ministerstvo plní úlohu Centrálneho koordinačného orgánu pre Európske investičné a štrukturálne fondy. Vyhlasovateľom vyzvania vo výške 20 miliónov eur z Operačného programu Ľudské zdroje je ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny.

Už v marci 2020 sa pre pandémiu ochorenia COVID-19 zavrelo množstvo škôl a školských zariadení a medzi najviac ohrozené sa dostali práve základné umelecké školy. Európske zdroje umožnia v rámci rozšírenej Prvej pomoci podporiť približne 6 000 zamestnancov pracujúcich na 700 základných umeleckých školách, vrátane ich pobočiek. Podpora z vyzvania pôjde vo forme finančného príspevku na úhradu časti mzdových nákladov vo výške 80 % hrubej mesačnej mzdy na jedného zamestnanca na mesiac.

Oznámenie o možnosti predkladania žiadostí o poskytnutie finančného príspevku

Bližšie informácie a podanie žiadosti TU 

Autor: (MIRRI SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.09.2020
Výzva pre subjekty zo ŽSK z Programu Interreg V-A PL-SK 2014 – 2020
Žilinský samosprávny kraj v spolupráci so Zväzkom Euroregión „Tatry” vyhlásil výzvu na predkladanie Žiadostí o poskytnutie finančného príspevku pre mikroprojekty v rámci Programu Interreg V-A Poľsko – Slovensko 2014 – 2020. Termín uzávierky je 30. september 2020.
viac
19.01.2021
Ministerstvo školstva podporí stovky materských škôl cez nový projekt
Didaktické hračky, hry či detské knihy. Na všetky tieto pomôcky môže takmer tisíc materských škôl po prvýkrát získať príspevok. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR totiž vyhlásilo nový projekt „Múdre hranie.“
viac
16.02.2021
Dotácie na zlepšenie vybavenia jedální v školách
Rezort školstva sa rozhodol vyčleniť finančnú podporu pre školské jedálne. Zriaďovatelia môžu rezort požiadať o dotáciu v sume až päťtisíc eur do 28. februára 2021.
viac
09.04.2021
Rezorty sa rozhodli na rozdelení zdrojov REACT-EU
Slovensko sa dočká ďalšej rýchlej pomoci na boj s pandémiou a jej dopadmi. Z EÚ na to dostaneme navyše 780 miliónov eur. Najväčšia časť zdrojov pôjde do Operačného programu Ľudské zdroje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %