Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
04.06.2024 02:10

Rezort vnútra organizuje súťaž mladých záchranárov civilnej ochrany


(Foto: Ministerstvo vnútra SR)


Ministerstvo vnútra SR po štvorročnej prestávke organizuje súťaž mladých záchranárov civilnej ochrany. Na okresných kolách sa zúčastnilo 334 družstiev s 1336 žiakmi druhého stupňa základných škôl a prvého až štvrtého ročníka osemročných gymnázií.


Poslaním súťaže je overiť v praxi teoretické vedomosti z ochrany života a zdravia.

„V najbližších dňoch sa víťazné tímy okresných kôl stretnú v krajských kolách. Finalisti si zmerajú sily na majstrovstvách Slovenska počas druhého júnového týždňa," priblížil rezort.

Organizovanie súťaže mladých záchranárov civilnej ochrany siaha do roku 1993. Okresné kolá sa organizovali prostredníctvom odborov krízového riadenia okresných úradov. Rozhodcov tvorili zamestnanci okresných úradov spolu s dobrovoľníkmi. Cieľom organizovania súťaže je podporiť záujem žiakov, ako aj škôl o oblasť civilnej ochrany a budovanie odolnosti štátu.

 

Autor: (TASR, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.05.2021
ZMOS sa sústredilo na civilnú ochranu
Združenie miest a obcí Slovenska realizuje prieskum, v ktorom sa sústredilo na problematiku civilnej ochrany. Práve tá sa v ostatnom období ukázala ako zraniteľná s potrebou zásadných zmien.
viac
20.07.2021
Podľa prieskumu by mala byť civilná ochrana v pôsobnosti štátu
Združenie miest a obcí Slovenska sa v nedávnom reprezentatívnom prieskume medzi štatutárnymi predstaviteľmi miest a obcí sústredilo na viaceré aspekty civilnej ochrany. Dáta naznačujú, akým smerom je potrebné orientovať pozornosť na zvýšenie efektivity činnosti civilnej ochrany.
viac
07.11.2023
Zasadala sekcia civilnej ochrany a bezpečnosti Rady ZMOS
V pondelok 6. novembra 2023 sa Bratislave uskutočnilo prvé prezenčné rokovanie Sekcie civilnej ochrany a bezpečnosti Rady ZMOS. Členovia sekcie schválili rokovací poriadok a harmonogram zasadnutí sekcie, náplň činnosti a priority.
viac
15.04.2024
Národné kolo súťaže Mladých reportérov pre životné prostredie pozná víťazov
Klimatická zmena bola témou tohto ročníka súťaže Mladých reportérov pre životné prostredie. Odborná porota z takmer 70 príspevkov z celého Slovenska vybrala tie najlepšie, ktoré budú našu krajinu reprezentovať na medzinárodnej úrovni.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %