Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
11.10.2024 05:10

Festival JAMA ponúkne sériu podujatí na netypických miestach B.Štiavnice a okolí


Obrázok zdroj: www.jama.ooo


Koncerty, performancie, prednášky, diskusie, vizuálne inštalácie, workshopy a rôzne sprievodné podujatia prinesie festival JAMA - 78. ročník Milana Adamčiaka, ktorý sa od piatka do soboty (12. 10.) uskutoční v Banskej Štiavnici a okolí.


Festival je podľa organizátorov zo združenia ooo spomienkou na konceptuálneho umelca, muzikológa, autora vizuálnej poézie, hudobníka a skladateľa Milana Adamčiaka (1946 - 2017), ktorý posledné roky svojho života prežil v ústraní v obciach Banská Belá a Podhorie v okrese Banská Štiavnica.         

Prvý ročník JAMA sa konal v októbri 2019. Podujatie spája tvorcov a účastníkov z rôznych prostredí a pozýva na aktívnu účasť návštevníkov, miestnych a študentstva.         

"Medzi najpozoruhodnejšie programy tohto ročníka patrí vystúpenie americkej hudobníčky Catherine Lamb, ktorá patrí medzi najžiadanejšie skladateľky súčasnej vážnej hudby," avizujú organizátori. Ďalším z vrcholov podujatia bude podľa nich vystúpenie slovenského komorného orchestra EnsembleSpectrum, ktorý uvedie svoj nový program Flow of the Static Sound.         

Na tieto a ďalšie akcie pozýva JAMA na netypické miesta v Banskej Štiavnici a okolí: od historickej budovy bývalej banskoštiavnickej akadémie v botanickej záhrade, cez evanjelický kostol až po lúky, stodoly a krčmu v Banskej Belej a okolí. Kompletný program podujatia nájde verejnosť na internetovej stránke jama.ooo.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.09.2016
Amplión prinesie do mesta 40 programov na desiatich scénach
Banskú Štiavnicu čakajú tri dni plné divadelnej zábavy. S názvom Amplión sa tu dnes začína prvý festival kabaretných divadiel a pouličného umenia na Slovensku.
viac
21.05.2018
Starý zámok opäť ožije remeslami a zábavou
Banská Štiavnica opäť ožije remeslami, zábavou a tradíciami. V dňoch 25. a 26. mája sa bude v Starom zámku konať 21. ročník Festivalu kumštu, remesla a zábavy, ktorý pre verejnosť pripravuje Slovenské banské múzeum a občianske združenie Iniciatíva za živé mesto.
viac
20.05.2019
Starý zámok ožije remeslami a zábavou
Starý zámok v Banskej Štiavnici sa stane koncom tohto týždňa dejiskom zábavy a miestom stretnutia remeselníkov. V piatok (24. 5.) a v sobotu (25. 5.) sa tam bude konať 22. ročník Festivalu kumštu, remesla a zábavy.
viac
21.10.2020
Festival JAMA bude online, vystúpi aj umelá inteligencia
V Banskej Štiavnici a v Banskej Belej sa počas víkendu uskutoční festival intermediálneho umenia JAMA, ktorý si pripomenie pamiatku slovenského výtvarníka a muzikológa Milana Adamčiaka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %