Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
17.10.2024 05:10

MZ SR vyhlásilo opätovnú výzvu na rozšírenie siete mobilných hospicov


Ilustračná snímka: (TASR)


Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo opätovnú výzvu na rozšírenie siete mobilných hospicov. Záujemcovia môžu predkladať svoje žiadosti do konca januára 2025. Alokovaných je vyše 1,05 milióna eur. TASR o tom informoval komunikačný odbor rezortu zdravotníctva.


"Investície do mobilných hospicov zlepšia materiálno-technické vybavenie a pomôžu tak zvýšiť kvalitu poskytovanej starostlivosti v súlade s novými požiadavkami, ktoré vyplývajú z legislatívnych úprav," uviedlo MZ SR a dodalo, že súčasný stav hospicov neodráža celkovú potrebu obyvateľstva.         

Žiadosti možno podávať cez Informačný systém plánu obnovy od 21. októbra. Maximálna výška príspevku je 87.400 eur. Oprávnení žiadatelia môžu požiadať o úhradu výdavkov, ktoré mali v súvislosti s materiálno-technickým vybavením od februára 2020. Oprávneným žiadateľom je iba ten, ktorý nedostal žiadne prostriedky z predchádzajúcej výzvy MZ na mobilné hospice.         

MZ SR upravilo pôvodnú výzvu v rámci systému hodnotenia, pričom bodové kritériá nahradilo systémom "prvý dnu, prvý von" (z anglického "first in, first out"). Výzva takisto prináša novú schému minimálnej pomoci.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2019
Výzva MV SR - prevencia kriminality na rok 2019
Uznesením Rady vlády SR pre prevenciu kriminality č. 1 zo 14. januára 2019 bola per rollam schválená Výzva Rady na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie zo štátneho rozpočtu na financovanie projektov v oblasti prevencie kriminality na rok 2019.
viac
18.02.2020
Ministerstvo hospodárstva pokračuje v podpore nabíjačiek pre elektromobily
Ministerstvo hospodárstva SR sa naďalej snaží o razantné zvýšenie nabíjacej infraštruktúry na slovenských cestách. Novinkou je, že o finančný príspevok môžu požiadať nielen samosprávy, ale aj podnikatelia.
viac
05.05.2023
TTSK rozširuje ponuku zdravotnej starostlivosti, spúšťa služby mobilného hospicu
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal prostredníctvom svojej spoločnosti Zdravá župa poskytovať služby mobilného hospicu. Informoval o tom odbor komunikácie.
viac
08.12.2023
Ochrana obyvateľstva v prípade mimoriadnych udalostí: MV SR rozšírilo sieť sirén
Ministerstvo vnútra rozšírilo a zmodernizovalo s podporou fondov EÚ sieť sirén civilnej ochrany na varovanie obyvateľstva pri riešení následkov mimoriadnych udalostí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %