Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
03.09.2020 02:25

Výzva na podporu elektronabíjačiek už zverejnená


Ilustračná snímka.


Ministerstvo hospodárstva SR už vyhlásilo druhé kolo výzvy na podporu budovania verejne prístupných elektrických nabíjacích staníc.


Od 2. septembra do 30. novembra môžu samosprávy, aj podnikatelia požiadať o dotáciu na vybudovanie verejne prístupných elektrických nabíjacích staníc. Ide o druhé kolo tejto podpory, na ktorú je vyčlenených 650 tisíc eur.

Obce, vyššie územné celky a nimi zriadené organizácie môžu získať dotáciu vo výške 95 % sumy potrebnej na svoj projekt, 5 % musia byť ich vlastné zdroje. Podnikatelia môžu získať dotáciu vo výške 50 %. Výška dotácie je minimálne 2 500 eur. Samospráva môže získať maximálnu dotáciu 18 000 eur a podnikatelia 9 000 eur.

Výzva s presnými podmienkami podpory je zverejnená na webovej stránke rezortu, kde sú zverejnené aj odpovede na najčastejšie otázky týkajúce sa tejto výzvy. Všetky potrebné informácie sú zverejnené aj na stránke Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA), ktorá celú výzvu administruje.

V rámci Salónu elektromobilov 2020 v Košiciach sa 4. septembra uskutoční seminár pre žiadateľov k 2. kolu výzvy. Podľa záujmu verejnosti by sa mohli uskutočniť aj ďalšie semináre. Prípadné otázky je možné zaslať na e-mailovú adresu stanice@siea.gov.sk.

Bližšie informácie sa dočítate TU.

Súvisiace oznamy ZMOS: Pripravuje sa druhá výzvy na podporu elektrických nabíjacích staníc.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.02.2020
Ministerstvo hospodárstva pokračuje v podpore nabíjačiek pre elektromobily
Ministerstvo hospodárstva SR sa naďalej snaží o razantné zvýšenie nabíjacej infraštruktúry na slovenských cestách. Novinkou je, že o finančný príspevok môžu požiadať nielen samosprávy, ale aj podnikatelia.
viac
01.10.2020
Posuny termínov výziev na majetkovo-právne vysporiadanie pozemkov
Ministerstvo vnútra SR informuje o posune termínu uzávierky 1. a 2. hodnotiaceho kola výzvy zameranej na majetko-právne vysporiadanie pozemkov. Termín 1. hodnotiaceho kola sa posúva na 10. novembra 2020 a v 2. hodnotiaceho kola na 11. januára 2021.
viac
02.11.2020
Kultúrno-kreatívne centrá dostávajú zelenú
Ministerka kultúry SR Natália Milanová podpísala prvé rozhodnutia o schválení projektov na budovanie kreatívnych centier. Na prvé štyri projekty predložené v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) sa rozdelí nenávratný finančný príspevok 43,5 milióna eur.
viac
20.07.2021
Samosprávy sa ešte môžu zapojiť do mapovania detských ihrísk
Združenie miest a obcí Slovenska samosprávam pripomína, že ešte stále je možnosť zapojiť sa do mapovania stavu detských ihrísk.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %