Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
20.07.2021 09:35

Samosprávy sa ešte môžu zapojiť do mapovania detských ihrísk


Ilustračná snímka.


Združenie miest a obcí Slovenska samosprávam pripomína, že ešte stále je možnosť zapojiť sa do mapovania stavu detských ihrísk.


Je to snaha rezortu hospodárstva, na základe ktorej, na základe informácií z miest a obcí, bude rezort nastavovať ďalšie nevyhnutné procesy v tejto oblasti. Inými slovami, bez kvalitných dát nebudú úspešné riešenia. 

V tomto kontexte si Vás dovoľujeme požiadať o zaslanie informácie, koľko areálov detských dopravných ihrísk evidujú v mestách a obciach (nie mobilných), a to bez ohľadu na rok výstavby či prevádzkový stav. Informácia by mala obsahovať identifikáciu, koľko detských dopravných ihrísk je v prevádzke, kto je ich prevádzkovateľom a z akých zdrojov boli detské dopravné ihriská financované. Prípadne akékoľvek ďalšie relevantné informácie. 

Termín na vyplnenie dotazníka končí dňa 31. 7. 2021. Prosíme o uvedenie informácií do priloženej tabuľky, ktorá je k dispozícii TU a jej zaslanie v termíne najneskôr do 31. 7. 2021. 

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.09.2020
ZMOS požiadal poslancov parlamentu o legislatívnu aktivitu kvôli kuchynskému bio
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger sa listom obrátil na poslankyne a poslancov parlamentu, ktorí pôsobia v samospráve. Dôvodom je požiadavka o poslaneckú zmenu zákona o odpadoch vo vzťahu ku kuchynskému bioodpadu.
viac
17.05.2021
ZMOS požaduje od štátu, aby financoval objednané
Združenie miest a obcí Slovenska adresovalo ministrovi dopravy a výstavby požiadavku na dofinancovanie preneseného výkonu štátnej správy. Štát namiesto toho, aby doplatil objednané ešte krátil objem peňazí. Mestá a obce sú preto nútené porušovať zákon.
viac
06.07.2021
ZMOS podporuje transfer skúseností z našich samospráv ukrajinským
ZMOS podporuje transfer skúseností z našich samospráv ukrajinským mestám a obciam. Výsledkom týchto podujatí bude strategický dokument.
viac
14.10.2021
Druhý ročník projektu ELoGE Slovensko
Registrácia samospráv na získanie Európskej značky excelentnosti dobrej správy vecí verejných pre rok 2021 spustená.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %