Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
14.10.2021 04:20

Druhý ročník projektu ELoGE Slovensko


Logá.


Registrácia samospráv na získanie Európskej značky excelentnosti dobrej správy vecí verejných pre rok 2021 spustená.


OZ Dobrý úradník ako akreditovaný partner Rady Európy a Ministerstva vnútra SR pozýva aj tento rok slovenské samosprávy do projektu ELoGE – Zabezpečenie dobrej správy vecí verejných. Účasťou v tomto programe vedenom Radou Európy v mnohých európskych krajinách sa môžu aj slovenské mestá a obce vzdelať, zhodnotiť podľa referenčných kritérií programu a priradiť do európskeho klubu vynikajúco spravovaných samospráv.

Program ELoGE (European Label of Governance Excellence) vedie Rada Európy a jej Centrum expertízy pre dobre spravovanú spoločnosť. Na Slovensku je implementovaný občianskym združením Dobrý úradník v rámci projektu Ministerstva vnútra SR. V pilotnom ročníku projektu realizovanom za sťažených okolností protipandemických opatrení  bolo označenie ELoGE udelené 5 víťazným samosprávam: Bratislava Hlavné mesto, Bratislava – MČ Staré Mesto, Hlohovec, Topoľčany a Dubnica nad Váhom.

Tento projekt má ambíciu podporovať dlhodobé vzdelávanie a rozvoj kapacít samospráv. Je postavený na vyhodnocovaní ich fungovania a identifikácii silných stránok i priestorov na zlepšenie. Obsahovo vychádza z definovaných 12 princípov dobrého demokratického vládnutia vychádzajúcich zo základných hodnôt európskej demokratickej spoločnosti a zároveň reprezentujúcich súbor atribútov, ktoré sú predpokladom dobre spravovanej spoločnosti.

Stratégiou projektu je byť praktickým nástrojom na zlepšenie vládnutia na lokálnej úrovni a následné zlepšenie kvality života miestnych komunít. Samosprávy, ktoré sa uchádzajú o značku ELoGE, sú v programe vedené ako medzinárodným tak i slovenským tímom expertov.  Odborným garantom projektu je Platforma národných odborníkov  zložená zo zástupcov Ministerstva vnútra SR, Ministerstva financií SR, Najvyššieho kontrolného úradu SR, združení ZMOS, ZOMOS, Únie miest Slovenska a Ústavu verejnej politiky Univerzity Komenského v Bratislave.

Srdečne pozývame mestá a obce, aby sa zúčastnili druhého ročníka projektu ELoGE Slovensko 2021. Registrácia je otvorená od 01. do 31. októbra 2021.

Viac informácií o projekte: https://dobryuradnik.sk/eloge/

Registrácia do projektu: dobryuradnik@dobryuradnik.sk

 

Autor: (ELOGE)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.10.2020
Pilotný ročník projektu ELoGE otvorený
Dobrý úradník, akreditovaný partner Rady Európy, v rámci realizácie projektu Zabezpečenie dobrej správy vecí verejných zorganizoval v dňoch 10. a 11. septembra v Bratislave úvodné zasadnutia s členmi Platformy národných partnerov ako aj participujúcimi samosprávami.
viac
24.11.2020
Týždeň otvoreného vládnutia 2020 prináša online prezentácie a workshopy
Úrad splnomocnenca vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti pozýva samosprávy – mestá, obce, samosprávne kraje - na zaujímavé a užitočné online prezentácie a workshopy, ktoré sa uskutočnia v rámci Týždňa otvoreného vládnutia 2020.
viac
07.05.2021
Vyhlásenie ÚMS k daňovo – odvodovej reforme MF SR
Únia miest Slovenska (ÚMS) nevie a nechce vecne reagovať na útržkovité informácie, ktoré vyvolávajú zbytočné diskusie a polemiky a nechce byť vťahovaná do žiadnych politických hier.
viac
04.01.2022
ZMOS prichádza s enviroakadémiou
Združenie miest a obcí Slovenska prichádza s enviroakadémiou. Cieľom tejto agendy bude pokrytie kľúčových aspektov životného prostredia z hľadiska miestnej územnej samosprávy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %