Piatok 18.10.2024
Dnes má meniny 
Lukáš
°C
17.10.2024 12:10

Ešte sa môžete registrovať: Konferencia Klimaticky odolnejšie mestá 2024


Ilustračný banner


Medzinárodná konferencia Klimaticky odolnejšie mestá 2024 sa uskutoční už budúci týždeň v Bratislave. Určená je pre volených predstaviteľov a odborných zamestnancov mestských, miestnych a obecných úradov. Môžete sa osobne zúčastniť alebo sledovať živé vysielanie!


Dávame opätovne do pozornosti výnimočnú medzinárodnú konferenciu Klimaticky odolnejšie mestá 2024, ktorá sa bude konať budúci týždeň v dňoch 22. - 23. októbra 2024 v hoteli Saffron v Bratislave.

Táto prestížna konferencia, organizovaná pod záštitou ZMOS, je jedinečnou príležitosťou spoznať a diskutovať o najaktuálnejších trendoch v oblasti adaptácie miest a obcí na klimatické zmeny, pričom zvláštny dôraz sa kladie na región strednej a východnej Európy.

Zmena klímy dnes zásadne ovplyvňuje spôsob, akým plánujeme a spravujeme naše mestá a obce. Vieme, že naše komunity čelia rôznym výzvam, od extrémnych poveternostných javov až po rastúce nároky na energetickú účinnosť a udržateľnosť. Práve táto konferencia ponúka nástroje a vedomosti, ktoré sú nevyhnutné pre to, aby naše mestá a obce boli pripravené reagovať na tieto výzvy.

ZMOS si uvedomuje závažnosť týchto problémov, a preto sme podpísali memorandum o spolupráci s iCARI – Medzinárodným centrom pre adaptáciu na klimatické zmeny a inovácie. Táto spolupráca nám umožňuje priniesť do našich obcí konkrétne riešenia a osvedčené postupy, ktoré zvyšujú odolnosť našich komunít voči prebiehajúcim klimatickým výzvam.

Podujatie je určené pre široké spektrum účastníkov: primátorky/primátorov, starostky/starostov, poslancov miestnych/mestských/obecných zastupiteľstiev, referentov mestských/miestnych/obecných úradov, odborníkov na mestské plánovanie, environmentálnych manažérov, výskumníkov, ale aj súkromné spoločnosti a developerov, ktorí sa zaujímajú o udržateľnosť a efektívne mestské riešenia.

Pre tých, ktorí sa nebudú môcť zúčastniť osobne, ponúkame možnosť sledovať živé vysielanie na YouTube, po registrácii.

Pozrite si podmienky registrácie a prečítajte bližšie informácie.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2016
Na konferencii PLACE! 2016 sa bude hovoriť o meste a jeho rozvoji
Na vplyv kreativity a kreatívneho priemyslu na imidž mesta sa zameria konferencia PLACE! 2016 v Košiciach, ktorá sa uskutoční 5. mája v Kunsthalle a 6. mája v Kasárňach/Kulturparku.
viac
14.03.2017
Bánovce nad Bebravou začali spolupracovať s českým mestom Kopřivnice
Bánovce nad Bebravou už začali spolupracovať so svojím novým partnerom, českým mestom Kopřivnice. Medzi prvé spoločné aktivity by mala patriť koordinácia viacerých podujatí, ktoré pripravujú Kopřivnice, informoval hovorca Bánoviec nad Bebravou Miroslav Schlesinger.
viac
17.02.2021
Konferencia o skúsenostiach miest a obcí v boji proti covid-19 v Maďarsku
Maďarské národné združenie miestnych samospráv (TÖOSZ) pozýva na medzinárodnú online konferenciu zameranú na výmenu skúseností o inovatívnych riešeniach zameraných na vysporiadanie sa s dôsledkami krízy spôsobenej covid-19 na miestnej úrovni.
viac
25.09.2024
Konferencia Klimaticky odolnejšie mestá 2024 sa koná pod záštitou ZMOS
Medzinárodná konferencia Klimaticky odolnejšie mestá 2024 sa zameriava na adaptáciu na zmenu klímy s dôrazom na región strednej a východnej Európy. Toto podujatie s prednášajúcimi a účastníkmi z viacerých kontinentov predstavuje špičkovú vedu, výskum a praktické inovácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.02 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.63 %