Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
07.11.2023 09:55

Zasadala sekcia civilnej ochrany a bezpečnosti Rady ZMOS


Snímka zo zasadania sekcie civilnej ochrany a bezpečnosti Rady ZMOS


V pondelok 6. novembra 2023 sa Bratislave uskutočnilo prvé prezenčné rokovanie Sekcie civilnej ochrany a bezpečnosti Rady ZMOS. Členovia sekcie schválili rokovací poriadok a harmonogram zasadnutí sekcie, náplň činnosti a priority.


Medzi priority patrí  Zákon o civilnej ochrane a krízový manažment obcí predovšetkým pri povodniach, veterných smrštiach, zemetraseniach, resp. mimoriadnych udalostiach, agenda dobrovoľných hasičských zborov, mestských a obecných  polícií, či problematika nelegálnej migrácie.

Predmetom rokovania bola aj žiadosť Združenia miest a obcí vranovského regiónu k následkom nedávneho zemetrasenia vrátane návrhov riešení a požiadaviek starostov obcí, ktoré budú predmetom rokovania s orgánmi štátnej správe na úrovni vedenia ZMOS a sekcie. 

Predsedom deväť člennej sekcie zloženej zo starostov obcí Zlatník, Abranovce, Bzince pod Javorinou, Maňa, Dolný Pial, Praznovce, Letanovce je František Kašický, starosta obce Častá a podpredsedníčkou Jana Žáková, starostka obce Krasňany.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.07.2021
Väčšina samospráv má Krízové štáby Civilnej ochrany
Podľa nedávneho prieskumu Združenia miest a obcí Slovenska až takmer 60 % samospráv disponuje Plánom ochrany obyvateľstva (v prípade mimoriadnej udalosti) a Jednotkou civilnej ochrany, resp. Krízovým štábom.
viac
26.07.2021
Investície v civilnej ochrane sú pre samosprávy nevyhnutné
Z prieskumu Združenia miest a obcí Slovenska medzi primátormi a starostami vyplýva, že viac ako 75 % samospráv nedisponuje dostatočnými finančnými zdrojmi na to, aby napĺňali všetky povinnosti vyplývajúce zo zákona v oblasti civilnej ochrany.
viac
25.06.2022
Zasadala sekcia pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Rady ZMOS
Zasadnutie odbornej sekcie pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Rady ZMOS sa konalo hybridnou formou v priestoroch Kancelárie ZMOS a prostredníctvom komunikačnej platformy ZOOM.
viac
01.02.2024
Sociálni partneri ZMOS a RÚZ o spolupráci v Aliancii sektorových rád
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s generálnym sekretárom Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martinom Hoštákom k témam sociálneho dialógu, spolupráci v rámci novozriadenej Aliancie sektorových rád a k ďalším spoločným témam spolupráce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %