Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
24.03.2023 08:25

Víťazom tohtoročného participatívneho rozpočtu je Galéria na schodoch


Snímka zdroj: (Mesto Humenné).


Projekt Galéria na schodoch sa stal víťazom participatívneho rozpočtu 2023 mesta Humenné. Radnica o tom informuje na svojej webovej stránke s tým, že z radov verejnosti získal najviac hlasov.


Ide o projekt Súkromnej základnej umeleckej školy Múza. "Cieľom je umožniť celoročné vystavovanie výtvarných prác, skrášliť nevyužité prostredie, ktorým denne prechádzajú ľudia. Sebarealizácia mladých umelcov - galéria je príležitosťou prezentovať sa," uvádza na webe mesta. Priestory v južnej časti Námestia slobody by tak po novom mali byť využité na moderné umenie. Podľa autorov bude verejný priestor pôsobiť esteticky. Projekt má byť zrealizovaný do konca tohto roka.

Participatívny rozpočet mesta Humenné ponúka tretí rok priestor na vytvorenie projektov, ktorých cieľom je skvalitnenie života obyvateľov v rôznych oblastiach. Samospráva v rozpočte vyčlenila sumu 5000 eur. Svoje projekty predložili traja kandidáti, o ktorých Humenčania rozhodovali elektronickým aj fyzickým hlasovaním. Spolu bolo odovzdaných 729 platných hlasov, z čoho 393 hlasov získala práve uvedená galéria. Projekt Vstupný areál do Hudobného parku pri Základnej škole Laborecká získal 171 platných hlasov a Psí park – výbeh na cvičisko pre psy 165 hlasov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.10.2019
Humenné zavádza participatívny rozpočet, zmenilo aj podmienky pre dotácie
Poslanci mestského zastupiteľstva v Humennom na svojom stredajšom zasadnutí schválili zavedenie participatívneho rozpočtu. Zmenili tiež podmienky pre poskytovanie dotácií z rozpočtu mesta.
viac
07.01.2020
Na projekty do participatívneho rozpočtu majú Humenčania čas do konca januára
Návrhy na projekty v rámci participatívneho rozpočtu, ktoré mesto Humenné zavádza v roku 2020 po prvý raz, je možné predkladať do konca januára. Každý z prihlásených záujemcov sa môže prihlásiť najviac s dvoma projektmi.
viac
29.03.2022
V rámci participatívneho rozpočtu pribudnú v meste knižné búdky
V rámci participatívneho rozpočtu pribudnú v Humennom knižné búdky. Vyčlenené financie tiež umožnia obnoviť lavičky na námestí a priblížiť historickú udalosť očami súčasníka.
viac
28.02.2023
Verejnosť rozhodne o víťaznom projekte v rámci participácie
Verejnosť rozhodne o tom, ktorý z troch projektov bude podporený v rámci participatívneho rozpočtu mesta Humenné. Verejné hlasovanie bude spustené v stredu (1. 3.) a potrvá do 19. marca.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %