Utorok 21.05.2024
Dnes má meniny 
Zina
°C
30.04.2024 04:10

Gotická priekopa bude patriť stredovekým bojovníkom i kuchárom


Snímka zdroj: Nitriansky hrad


Turistická sezóna na Nitrianskom hrade sa naplno rozbieha. V priebehu apríla už návštevníci mohli navštíviť hradný areál, vežu, Diecézne múzeum i Katedrálu sv. Emeráma. Ako informovala nezisková organizácia Castellum, v máji ožije aj Gotická priekopa.


Prvé podujatie sa tu bude konať 1. mája, keď sa návštevníci môžu symbolicky preniesť do histórie. "V spolupráci s dobovým spolkom Satyros sme pripravili zážitkový deň spojený s ukážkami ranostredovekej kultúry," uviedli organizátori.         

Ako doplnili, súčasťou programu s názvom Hrad ožíva v Gotickej priekope sú ukážky dobovej kuchyne, zbraní, lukostreľby, bojov a rôznych remesiel. "Nebude chýbať ani program venovaný deťom," dodali organizátori.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.11.2018
Adventné mestečká vzniknú na Nitrianskom hrade i Klokočine
Adventné a vianočné mestečká v Nitre nebudú tento rok iba na Svätoplukovom námestí v jej centre, ale aj na ďalších miestach. Sviatočnú atmosféru a kultúrny program budú môcť návštevníci zažiť aj na Nitrianskom hrade či na sídliskách.
viac
05.09.2020
Na Nitrianskom hrade sprístupnili výstavu venovanú Jánovi Pavlovi II.
V Bazilike sv. Emeráma na Nitrianskom hrade v týchto dňoch sprístupnili výstavu venovanú pápežovi Jánovi Pavlovi II. Veľvyslanectvo Poľskej republiky na Slovensku v spolupráci s Nitrianskym biskupstvom ju pripravili pri príležitosti Roka sv. Jána Pavla II. a 100. výročia jeho narodenia.
viac
01.12.2021
Nitra po piatich mesiacoch ukončila rekonštrukciu Kráľovskej cesty
Mesto Nitra ukončilo rekonštrukciu Kráľovskej cesty, ktorá vedie pamiatkovou rezerváciou na hradnom kopci. Celkové náklady na obnovu viac ako 170 metrov dlhého dláždeného úseku dosiahli sumu 240 000 eur.
viac
06.11.2023
Obnovený Starý park ponúkne viaceré detské ihriská i desaťmetrový hrad
Mesto Nitra pokračuje v obnove Starého parku pod Nitrianskym hradom. Súčasťou projektu za takmer šesť miliónov eur budú aj viaceré detské ihriská.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %