Utorok 22.10.2024
Dnes má meniny 
Sergej
°C
02.12.2023 01:00

Na Nitrianskom hrade sa v nedeľu začnú podujatia Adventného programu


Nitriansky hrad


Advent na Nitrianskom hrade sa začne v nedeľu (3. 12.). Rôzne predvianočné podujatia tam potrvajú do 22. decembra.


Nezisková organizácia Castellum spolu s nitrianskym biskupstvom, Nitrianskym samosprávnym krajom a ďalším organizátormi ponúka v hradnom areáli počas decembra viaceré kultúrne podujatia, tvorivé dielne i koncerty. "Súčasťou programu budú aj adventné sprevádzania v diecéznom múzeu či vo veži hradnej katedrály. Návštevníci si budú môcť pozrieť aj unikátny betlehem, ktorý sa v predvianočnom a vianočnom období presunie s Diecézneho múzea do priestoru Katedrály sv. Emeráma," uviedli organizátori.         

Súčasťou programu budú aj vianočné dielničky v Diecéznom múzeu, kde sa deti 16. decembra stretnú aj pri rozprávaní o tom, kde sa vzali Vianoce. V Gotickej priekope bude aj tento rok od 9. do 19. decembra Farma sv. Vendelína s ovečkami. "V katedrálnom chráme bude 10. decembra slávnostná svätá omša spojená s požehnaním a vyslaním koledníkov Dobrej noviny do celej Nitrianskej diecézy. Betlehemské svetlo dorazí na Nitriansky hrad 17. decembra. V rovnaký deň zaznie večer o 19.00 h v hradnej katedrále vianočný organový koncert," doplnili organizátori.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2017
Otváracia slávnosť na hrade
Na Nitrianskom hrade sa 21. apríla uskutoční otváracia slávnosť. Tá sa koná pri príležitosti ukončenia riešenia projektu s názvom „Zlepšenie turistickej infraštruktúry sprístupnenia národnej kultúrnej pamiatky – Nitra hrad – vrátane jeho častí“.
viac
26.11.2018
Adventné mestečká vzniknú na Nitrianskom hrade i Klokočine
Adventné a vianočné mestečká v Nitre nebudú tento rok iba na Svätoplukovom námestí v jej centre, ale aj na ďalších miestach. Sviatočnú atmosféru a kultúrny program budú môcť návštevníci zažiť aj na Nitrianskom hrade či na sídliskách.
viac
23.05.2022
Rytiersky festival Rotenstein bude na hrade Červený Kameň tento víkend
Historický festival Rotenstein sa po piatich rokoch vracia na svoje pôvodné miesto konania – hrad Červený Kameň. Svoje brány návštevníkom otvorí počas víkendu 28. a 29. mája.
viac
11.06.2022
Na nitrianskom hrade a v podhradí ožíva stredovek
Stretnutie s kniežaťom Pribinom, prezentácie dobovej kultúry a stredovekého života ponúka festival Kniežacie dni, ktorý sa koná od soboty do nedele 12. júna na Nitrianskom hrade a v podhradí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.42 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.00 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.58 %