Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
29.03.2022 11:40

V rámci participatívneho rozpočtu pribudnú v meste knižné búdky


Na archívnej snímke knižná búdka. Snímka zdroj: (tasr).


V rámci participatívneho rozpočtu pribudnú v Humennom knižné búdky. Vyčlenené financie tiež umožnia obnoviť lavičky na námestí a priblížiť historickú udalosť očami súčasníka.


Mesto tak podporí všetky tri projekty, ktoré verejnosť do participatívneho rozpočtu zapojila, informoval na webovej stránke mesta Marián Škuba z tlačového referátu mestského úradu.

"Mesto Humenné vyčlenilo na participatívny rozpočet mesta v roku 2022 sumu 10 000 eur. Vychádzajúc zo zámerov jednotlivých projektov, ekonomická náročnosť realizácie všetkých troch sa zmestí do spomínanej sumy," ozrejmil.

Zámerom najúspešnejšieho projektu v občianskom hlasovaní Knižné búdky s podtitulom Požičaj si knihu, prečítaj, vráť alebo vymeň za inú je osadenie šiestich knižných búdok na Námestí slobody a jednotlivých sídliskách. Budú slúžiť ako verejná knižnica.

Plánom projektu s podtitulom Dovidenia na pekných lavičkách je obnova a rekonštrukcia 113 lavičiek nachádzajúcich sa v severnej časti Námestia slobody.

Lepšie spoznať mesto a blízke okolie v dejinnej súvislosti má umožniť projekt občianskeho združenia Ontis Humenné. Prostredníctvom pamätnej tabule a verejnej prezentácie vo Vihorlatskej knižnici chce priblížiť Bitku pri Humennom z roku 1619.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.06.2017
Cez participatívny rozpočet zrealizujú päť projektov
Do participatívneho rozpočtu prihlásili obyvatelia Piešťan v tomto roku dvanásť projektov. Do hlasovania sa dostalo sedem z nich, nakoľko nie všetky splnili požadované kritériá. Zo siedmich sú tri v kategórii do 2000 eur a štyri v kategórii do 5000 eur.
viac
31.03.2022
Rozhodnite o víťazných projektoch Participatívneho rozpočtu PSK
Novinkou Prešovského samosprávneho kraja v rámci jeho grantovej schémy je Výzva Participatívny rozpočet. Prvýkrát umožňuje rozhodovať o rozdelení časti verejných zdrojov aj obyvateľom Prešovského kraja.
viac
17.10.2022
Participatívny rozpočet podporí Fraštackú hojdačku aj fotopasce
Päť občianskych projektov a osem zadaní pre mesto priniesli v tomto roku Hlohovčania do mestského participatívneho rozpočtu na rok 2023.
viac
28.02.2023
Verejnosť rozhodne o víťaznom projekte v rámci participácie
Verejnosť rozhodne o tom, ktorý z troch projektov bude podporený v rámci participatívneho rozpočtu mesta Humenné. Verejné hlasovanie bude spustené v stredu (1. 3.) a potrvá do 19. marca.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %