Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
04.06.2020 10:25

Vybrané projekty participatívneho rozpočtu sa presúvajú na budúci rok


Ilustračná snímka.


Realizácia občianskych projektov, ktoré hlasovaním vybrali obyvatelia Trebišova v rámci tohtoročného participatívneho rozpočtu mesta, sa pre koronakrízu presúva na budúci rok. Potvrdila to hovorkyňa trebišovskej radnice Martina Mištaničová.


Vzhľadom na negatívne ekonomické dôsledky pandémie ochorenia COVID-19 na verejnú správu a celú územnú samosprávu mesto Trebišov pristúpilo k viacerým úsporným opatreniam. „Jedným z nich bola aj redukcia všetkých plánovaných investičných aktivít s výnimkou investícií financovaných z externých zdrojov. V aktuálnom ročníku participatívneho rozpočtu teda mesto nebude pokračovať podľa jeho pôvodného plánu,” uviedla hovorkyňa.

Mesto vyhlásilo začiatkom tohto roka druhý ročník participatívneho rozpočtu, vďaka ktorému môžu občania aktívne participovať na fungovaní samosprávy a skrášľovaní prostredia, v ktorom žijú či pracujú. Na občianske projekty bolo určených, tak ako vlani, 50 000 eur. Maximálna výška podpory pre jeden projekt bola 10 000 eur.

Občania tento rok vyberali z ôsmich predložených projektov, hlasovalo sa online počas marca. Do fázy realizácie posunuli päť projektov s najvyšším počtom hlasov. Finančnú podporu získajú tieto projekty – Zbieraj, separuj, spievaj (741 hlasov), Pumptracková dráha pre deti (674), Altánok na oddych (369), Obnova historickej aleje (361) a Obnova detského ihriska (342).

„Realizácia všetkých víťazných projektov participatívneho rozpočtu 2020 sa presúva na rok 2021. O podstatných zmenách a aktualizáciách harmonogramu bude verejnosť informovaná prostredníctvom komunikačných kanálov a platforiem mesta,” konštatovala Mištaničová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.07.2020
Radnica plánuje v rámci participácie podporovať veľké projekty
Mesto Trstená plánuje v budúcom roku prejsť na tzv. vyšší level v rámci participácie občanov na rozvoji samosprávy. Znamená to, že namiesto malých projektov do 500 eur radnica začne prioritne finančne podporovať veľké projekty.
viac
03.11.2020
Začalo sa hlasovanie o projektoch participatívneho rozpočtu Trnavského kraja
Od 2. až do 15. novembra sa v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) koná hlasovanie o podpore projektov z participatívneho rozpočtu (PR). V rámci jeho druhého ročníka obyvatelia môžu hlasovať online za najmenej tri spomedzi 105 projektov.
viac
05.03.2021
Novozámčania môžu hlasovať o verejnoprospešných projektoch
V Nových Zámkoch sa o financie z participatívneho rozpočtu uchádza 11 verejnoprospešných projektov. O tom, ktorý z nich bude podporený, rozhodne verejnosť v elektronickom hlasovaní.
viac
08.06.2021
TSK podporí v rámci participatívneho komunitného rozpočtu 53 projektov
O hlasy verejnosti bojovalo počas dvoch týždňov 80 projektov, podmienkou na úspešnú realizáciu bol zisk minimálne 150 hlasov. Do hlasovania prišlo rekordných viac ako 19 tisíc hlasov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %