Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
02.12.2020 04:00

Mesto hľadá vhodné projekty, ktoré podporí z participatívneho rozpočtu


Ilustračná snímka.


Levická radnica začína zbierať verejnoprospešné projekty, ktoré podporí z participatívneho rozpočtu mesta v roku 2021. Žiadateľmi o dotáciu môžu byť jednotlivci, občianske združenia i neziskové organizácie.


Cieľom predkladaných projektov má byť konkrétne opatrenie, ktoré bude slúžiť obyvateľom Levíc a prispeje ku skvalitneniu a zlepšeniu života v meste. „Projekt môže byť zameraný napríklad na úpravy verejného priestoru, voľnočasové aktivity zamerané na kultúrne, pohybové, záujmové a tvorivé aktivity. Musí mať verejnoprospešný charakter a jeho výsledok bude prístupný obyvateľom mesta. Realizovateľný musí byť na území Levíc v rámci jedného kalendárneho roka,“ informovala radnica.      

Maximálna výška podpory pre jeden projekt je 3000 eur. „Zahrňuje náklady na vlastnú realizáciu. V prípade, že predkladateľ zabezpečí ďalšiu finančnú podporu z iných zdrojov, môžu celkové náklady presiahnuť stanovenú výšku. Projekt je možné podať na mestský úrad do 29. januára 2021,“ oznámil magistrát.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.10.2020
Na projekty regionálneho rozvoja vyčlenil kraj pol milióna eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil na podporu regionálneho rozvoja v nasledujúcom roku pol milióna eur. Podávať žiadosti je možné elektronicky do 30. novembra.
viac
03.11.2020
Začalo sa hlasovanie o projektoch participatívneho rozpočtu Trnavského kraja
Od 2. až do 15. novembra sa v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) koná hlasovanie o podpore projektov z participatívneho rozpočtu (PR). V rámci jeho druhého ročníka obyvatelia môžu hlasovať online za najmenej tri spomedzi 105 projektov.
viac
27.01.2021
Vybrané projekty podporí mesto z participatívneho rozpočtu
Občianske združenia, neziskové organizácie i jednotlivci v Leviciach môžu do 29. januára podávať projekty, ktoré by mali byť financované z participatívneho rozpočtu mesta.
viac
08.06.2021
TSK podporí v rámci participatívneho komunitného rozpočtu 53 projektov
O hlasy verejnosti bojovalo počas dvoch týždňov 80 projektov, podmienkou na úspešnú realizáciu bol zisk minimálne 150 hlasov. Do hlasovania prišlo rekordných viac ako 19 tisíc hlasov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %