Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
21.01.2022 04:15

Na žiadosti z participatívneho rozpočtu zostáva posledný týždeň


Mestský úrad v Leviciach.


Obyvatelia Levíc majú posledný týždeň na podanie projektov, ktoré by chceli financovať z participatívneho rozpočtu mesta. Svoje verejnoprospešné zámery musia na mestský úrad doručiť do 28. januára.


Jednotlivci, ale aj neformálne skupiny, občianske združenia a neziskové organizácie, môžu na svoje projekty získať grant do výšky 3000 eur. Zrealizované projekty majú podľa radnice slúžiť obyvateľom Levíc a prispieť k skvalitneniu a zlepšeniu života v meste. „Môže ísť napríklad o rôzne úpravy verejného priestoru, voľnočasové, kultúrne, pohybové, ale aj tvorivé aktivity,“ informovalo mesto.

Projekty, na ktoré radnica poskytne dotáciu, musia mať verejnoprospešný charakter a musia byť realizovateľné v rámci jedného kalendárneho roka. „Cieľom participatívneho rozpočtu je zvýšenie záujmu obyvateľov o veci verejné, podporovanie aktívneho občianskeho prístupu a účasti na rozhodnutiach samosprávy,“ uviedla radnica.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2022
Mesto Levice hľadá projekty, ktoré podporí z participatívneho rozpočtu
Obyvatelia mesta, neformálne skupiny i občianske združenia a neziskové organizácie môžu do 28. januára predkladať projekty, ktoré môžu byť financované z participatívneho rozpočtu mesta. Maximálna výška podpory na jeden projekt je 3000 eur a zahrnuje náklady na vlastnú realizáciu.
viac
27.01.2022
Prievidza v rámci participatívneho rozpočtu podporí osem projektov
Tanečné kurzy pre zdravotne znevýhodnené deti či projekt paliatívnej starostlivosti podporí financiami samospráva Prievidze v rámci aktuálneho ročníka participatívneho rozpočtu. Vo verejnom hlasovaní uspelo celkom osem občianskych zámerov, ktoré si rozdelia 40 000 eur.
viac
11.04.2022
Verejnosť rozhodla o poradí projektov v participatívnom rozpočte
Obyvatelia Levíc rozhodli vo verejnom hlasovaní o poradí projektov, ktoré sa uchádzajú o podporu z participatívneho rozpočtu. Tento rok je v ňom vyčlenených 20 000 eur.
viac
29.04.2022
V rámci participatívneho rozpočtu PSK rozdelili 130 000 eur pre 13 projektov
Na revitalizáciu ulice, dovybavenie areálu, opravy chodníkov, fasád či zabezpečenie ozvučenia i zriadenia open air minimúzea travertínov sa použijú financie v rámci participatívneho rozpočtu. Rozhodla o tom verejnosť v rámci SMS hlasovania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %