Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
11.04.2022 03:20

Verejnosť rozhodla o poradí projektov v participatívnom rozpočte


Ilustračná snímka: (tasr).


Obyvatelia Levíc rozhodli vo verejnom hlasovaní o poradí projektov, ktoré sa uchádzajú o podporu z participatívneho rozpočtu. Tento rok je v ňom vyčlenených 20 000 eur.


O dotáciu sa uchádza deväť projektov. Maximálna podpora, ktorú môžu získať, je vo výške 3000 eur.

„V zmysle pravidiel participatívneho rozpočtu sa na základe výsledkov verejného hlasovania vytvorilo poradie vrátane finančných prostriedkov na ich realizáciu. Výsledky hlasovania budú predmetom rokovania mestského zastupiteľstva, ktoré sa bude konať 28. apríla,“ informovala radnica.

Verejnosť dala tento rok najviac, celkovo 536 hlasov, zámeru zorganizovať podujatie Jubilejný folklórny večer. So 440 hlasmi je na druhom mieste projekt Náučný chodník Surdok a na treťom zasa umelecký projekt Artánok s 389 hlasmi. Medzi zámermi, ktoré sa uchádzajú o podporu z participatívneho rozpočtu, je napríklad aj podujatie Maľovanie ihlou, Deň prvej pomoci, inštalácia vyhliadkového ďalekohľadu na Kalvárii a ďalšie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.12.2020
Mesto hľadá vhodné projekty, ktoré podporí z participatívneho rozpočtu
Levická radnica začína zbierať verejnoprospešné projekty, ktoré podporí z participatívneho rozpočtu mesta v roku 2021. Žiadateľmi o dotáciu môžu byť jednotlivci, občianske združenia i neziskové organizácie.
viac
27.01.2021
Vybrané projekty podporí mesto z participatívneho rozpočtu
Občianske združenia, neziskové organizácie i jednotlivci v Leviciach môžu do 29. januára podávať projekty, ktoré by mali byť financované z participatívneho rozpočtu mesta.
viac
10.01.2022
Mesto Levice hľadá projekty, ktoré podporí z participatívneho rozpočtu
Obyvatelia mesta, neformálne skupiny i občianske združenia a neziskové organizácie môžu do 28. januára predkladať projekty, ktoré môžu byť financované z participatívneho rozpočtu mesta. Maximálna výška podpory na jeden projekt je 3000 eur a zahrnuje náklady na vlastnú realizáciu.
viac
21.01.2022
Na žiadosti z participatívneho rozpočtu zostáva posledný týždeň
Obyvatelia Levíc majú posledný týždeň na podanie projektov, ktoré by chceli financovať z participatívneho rozpočtu mesta. Svoje verejnoprospešné zámery musia na mestský úrad doručiť do 28. januára.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %