Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
10.01.2022 04:15

Mesto Levice hľadá projekty, ktoré podporí z participatívneho rozpočtu


Ilustračná snímka.


Obyvatelia mesta, neformálne skupiny i občianske združenia a neziskové organizácie môžu do 28. januára predkladať projekty, ktoré môžu byť financované z participatívneho rozpočtu mesta. Maximálna výška podpory na jeden projekt je 3000 eur a zahrnuje náklady na vlastnú realizáciu.


Cieľom zámerov, ktoré sa budú uchádzať o dotáciu, má byť konkrétne opatrenie, ktoré bude slúžiť obyvateľom Levíc a prispeje k skvalitneniu a zlepšeniu života v meste. „Projekt môže byť zameraný napríklad na úpravy verejného priestoru, voľnočasové, kultúrne, pohybové či tvorivé aktivity,“ uviedol mestský úrad.

Aby projekt získal podporu mesta, musí mať verejnoprospešný charakter a jeho výsledok bude prístupný obyvateľom mesta. Zároveň musí byť realizovateľný v rámci jedného kalendárneho roka. „Cieľom participatívneho rozpočtu je zvýšenie záujmu obyvateľov o veci verejné, podporovanie aktívneho občianskeho prístupu a účasti na rozhodnutiach samosprávy a tiež vytvorenie priestoru na aktivity a záujmy obyvateľov zamerané na zlepšenie života v meste,“ pripomenul magistrát.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.01.2021
Vybrané projekty podporí mesto z participatívneho rozpočtu
Občianske združenia, neziskové organizácie i jednotlivci v Leviciach môžu do 29. januára podávať projekty, ktoré by mali byť financované z participatívneho rozpočtu mesta.
viac
29.11.2021
Hlasovanie za projekty v participatívnom rozpočte mesto pozastavilo
Hlasovanie za projekty v participatívnom rozpočte mesta Banská Bystrica je dočasne prerušené. Dôvodom je 90-dňový núdzový stav, ako aj zákaz vychádzania. Informoval o tom banskobystrický magistrát na sociálnej sieti.
viac
21.01.2022
Na žiadosti z participatívneho rozpočtu zostáva posledný týždeň
Obyvatelia Levíc majú posledný týždeň na podanie projektov, ktoré by chceli financovať z participatívneho rozpočtu mesta. Svoje verejnoprospešné zámery musia na mestský úrad doručiť do 28. januára.
viac
29.04.2022
V rámci participatívneho rozpočtu PSK rozdelili 130 000 eur pre 13 projektov
Na revitalizáciu ulice, dovybavenie areálu, opravy chodníkov, fasád či zabezpečenie ozvučenia i zriadenia open air minimúzea travertínov sa použijú financie v rámci participatívneho rozpočtu. Rozhodla o tom verejnosť v rámci SMS hlasovania.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %