Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
27.01.2022 12:30

Prievidza v rámci participatívneho rozpočtu podporí osem projektov


Ilustračná snímka.


Tanečné kurzy pre zdravotne znevýhodnené deti či projekt paliatívnej starostlivosti podporí financiami samospráva Prievidze v rámci aktuálneho ročníka participatívneho rozpočtu. Vo verejnom hlasovaní uspelo celkom osem občianskych zámerov, ktoré si rozdelia 40 000 eur.


"Obyvatelia predložili celkom desať projektov. Ich autormi sú aktívni občania, ktorí svoj čas a energiu venovali tomu, aby pre svoje mesto či komunitu vytvorili nové a obohacujúce zámery," uviedol hovorca mesta Michal Ďureje.

Finančnú podporu zo strany samosprávy dostanú projekty Ľudia parku - park ľuďom II., Aj malé deti chcú hrať basketbal, Aby rodina zostala spolu, Tanec nás spája, Pomoc pre chorých v domácom prostredí, Horná Nitra - región našich detí, Život vo vode a oddych v prírode a Záhrada v meste.

Do verejného hlasovania sa zapojili obyvatelia nad 15 rokov s trvalým alebo prechodným pobytom v meste. Každý obyvateľ mohol odovzdať svoj hlas najviac piatim projektom. Spolu mestu doručili 2365 platných hlasovacích lístkov. "O tom, či sa projekt bude realizovať, sa však nerozhodovalo len vo verejnom hlasovaním. Tak, ako po minulé roky, bolo súčasťou výberu projektov aj verejné zvažovanie. To malo na celkovom výsledku podiel 20 percent," pripomenul Ďureje.

Na tejto forme rozhodovania sa podľa neho zúčastnili autori jednotlivých projektov. "Na začiatku verejného zvažovania si účastníci dohodli kritériá, na základe ktorých hodnotili jednotlivé projekty. Žiadny autor projektu nemohol hodnotiť vlastný projekt," doplnil.

Víťazné projekty budú ich autori realizovať počas tohto roka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.05.2018
O finančnú podporu z mesta sa uchádza 13 občianskych projektov
O financie z rozpočtu Prievidze sa uchádza 13 občianskych projektov, ktorých cieľom je vytvoriť niečo nové pre mesto a komunitu. Zámery obyvateľov v rámci projektu participatívneho rozpočtu prešli verejným zvažovaním, teraz o ich prípadnej finančnej podpore môže rozhodnúť hlasovaním široká verejnosť
viac
22.12.2021
Banskobystričania rozhodli, že mesto zveľadí Urpínske serpentíny i parčík Sissi
O sumu 40 000 eur z participatívneho rozpočtu mesta Banská Bystrica sa podelia projekty Urpínske serpentíny III., 100 nových stromov pre Banskú Bystricu, Radvanská záhrada a Revitalizácia parčíka cisárovnej Sissi.
viac
22.12.2021
Obyvatelia KSK vybrali šesť športových projektov, ktoré zafinancuje kraj
Pilotný ročník participatívneho rozpočtu Košického samosprávneho kraja pozná víťazné projekty. V budúcom roku sa bude realizovať spolu šesť projektov športovej infraštruktúry, ktoré hlasovaním vybrali obyvatelia kraja. Informoval o tom Úrad KSK.
viac
10.01.2022
Mesto Levice hľadá projekty, ktoré podporí z participatívneho rozpočtu
Obyvatelia mesta, neformálne skupiny i občianske združenia a neziskové organizácie môžu do 28. januára predkladať projekty, ktoré môžu byť financované z participatívneho rozpočtu mesta. Maximálna výška podpory na jeden projekt je 3000 eur a zahrnuje náklady na vlastnú realizáciu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %