Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
13.01.2021 10:45

Tretí ročník participatívneho rozpočtu hodnotí samospráva ako úspešný


Prievidza.


Minuloročný tretí ročník participatívneho rozpočtu v Prievidzi hodnotí miestna samospráva ako úspešný. Život v meste pomohlo zlepšiť osem občianskych projektov, ktoré prispejú k lepšiemu vzdelávaniu či sociálnej pomoci. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.


Vlani v júli sa podarilo volejbalovým nadšencom revitalizovať ihrisko na plážový volejbal v areáli Základnej školy P. J. Šafárika, čím vznikol na území mesta nový športový priestor na aktívne trávenie voľného času. Projekt Ulice v obrazoch II je podľa neho pokračovaním série malieb starej Prievidze na fasádach bytových domov od umelca Ivana Jakušovského. Ten využil finančné prostriedky na realizáciu poslednej, siedmej maľby na fasáde bytového domu na Ulici Ivana Krasku, ktorej námetom bola železničná stanica.

Členovia občianskeho združenia Mladý ochranár prírody Prievidza zase svojimi aktivitami prispeli k zlepšeniu podmienok na hniezdenie vodného vtáctva pri jazierku v mestskom parku, vymenili zábradlie nad výpustom a zorganizovali vzdelávacie aktivity pre verejnosť.

Zámerom Základnej organizácie Slovenského zväzu ochrancov prírody a krajiny v Prievidzi bolo pokračovať v projektoch Včely v meste a Vtáky v meste, finančné prostriedky využili na kampaň Ako pomôcť ježkom a osadenie vtáčích búdok vo viacerých lokalitách mesta. Detský spevácky zbor Music centrum zase vydal edukačné hudobné CD, ktoré daruje základným a umeleckým školám či centrám voľného času.

Mobilný hospic sv. Lujzy využil financie z mesta na pokrytie cestovných nákladov a nákup nových zdravotných a kompenzačných pomôcok, ktoré sa používajú pri liečbe onkologických chorôb, ako napríklad kyslíkový koncentrátor.

Fórum pre pomoc starším zorganizovalo niekoľko vzdelávacích seminárov o právach seniorov a prevencii domáceho násilia. Okrem toho sa organizácii podarilo vytvoriť aj skupiny mladých ľudí, ktorí robili spoločnosť osamelým seniorom.

Literárny klub Poet vydal knižnú publikáciu, ktorá informuje o Prievidzi a hornej Nitre. Tú bezplatne daruje do všetkých základných škôl v meste.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.04.2017
Hlasovanie v Participatívnom rozpočte Banskej Bystrice končí o týždeň
Obyvatelia nad 15 rokov s trvalým alebo prechodným pobytom v Banskej Bystrici, ale aj banskobystrickí študenti môžu rozhodnúť o tom, ktoré z 18 návrhov budú realizované z participatívneho rozpočtu. V hre je 30 000 eur. Hlasovanie potrvá do 13. apríla 2017 na Klientskom centre mestského úradu.
viac
20.07.2017
Verejnosť najviac hlasovala za projekt regionálneho „rínku“
Od 1. do 15. júla 2017 hlasovaním rozhodovalo takmer 2 200 ľudí o tom, ktoré projekty Trenčiansky samosprávny kraj podporí v rámci Participatívneho - komunitného rozpočtu. Viac ako pätina z hlasujúcich odovzdala svoj hlas mestskému trhu lokálnych predajcov a regionálnych farmárov Trenčín na korze.
viac
17.07.2020
Radnica stopla tohtoročný participatívny rozpočet
Mesto Trnava stoplo pre tento rok nové kolo participatívneho rozpočtu. Bude realizovať iba projekty, ktoré dostali zelenú vo vlaňajšom hlasovaní Trnavčanov. Pokračovať chce opäť v roku 2021. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.
viac
03.11.2020
Začalo sa hlasovanie o projektoch participatívneho rozpočtu Trnavského kraja
Od 2. až do 15. novembra sa v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) koná hlasovanie o podpore projektov z participatívneho rozpočtu (PR). V rámci jeho druhého ročníka obyvatelia môžu hlasovať online za najmenej tri spomedzi 105 projektov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %