Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
17.07.2020 02:45

Radnica stopla tohtoročný participatívny rozpočet


Snímka zdroj: (msú).


Mesto Trnava stoplo pre tento rok nové kolo participatívneho rozpočtu. Bude realizovať iba projekty, ktoré dostali zelenú vo vlaňajšom hlasovaní Trnavčanov. Pokračovať chce opäť v roku 2021. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.


„Vo februári sme spustili piaty ročník participatívneho rozpočtu pre Trnavu. Boli sme zvedaví na nové nápady obyvateľov, ktoré by kvalitu života v meste posunuli opäť o kúsok vyššie. Koronavírus však naše plány v marci zastavil. Pre zákaz organizovania podujatí museli byť zrušené aj stretnutia participatívnych komunít a harmonogram jednotlivých fáz participatívneho rozpočtu bol narušený,” uviedla hovorkyňa.

Prioritou radnice bolo, ako dodala, udržať chod samosprávy, riešiť jej financovanie a zabezpečovanie kompetencií a povinností voči obyvateľstvu. Škrty v rozpočte sa dotkli dotácií poskytovaných mestom i niektorých plánovaných investícií. „S optimizmom veríme, že to najhoršie je za nami, do budúcnosti je však treba byť obozretný. Po posúdení všetkých faktorov sa preto mesto Trnava rozhodlo pozastaviť piaty ročník participatívneho rozpočtu a pokračovať v budúcom roku,” dodala Majtánová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.05.2020
Veľký Šariš plánuje viaceré investičné aktivity
Napriek prijatým úsporným opatreniam v súvislosti s epidémiou nového koronavírusu mesto Veľký Šariš plánuje v tomto roku viaceré investičné aktivity.
viac
11.05.2020
Žilinská radnica pomáha rodinám v núdzi, obyvateľom i podnikateľom
Žilinská radnica pomáha rodinám, ktoré sa v súvislosti s mimoriadnou situáciou dostali do neriešiteľnej situácie. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.
viac
19.10.2020
Bratislava plánuje od štátu prijať návratnú finančnú výpomoc 9,3 milióna eur
Mesto Bratislava plánuje prijať štátnu bezúročnú návratnú finančnú výpomoc vo výške 9,3 milióna eur. Chce tým vykryť tohtoročný výpadok dane z príjmov fyzických osôb. Vyplýva to z materiálu, o ktorom bude rokovať vo štvrtok (22. 10.) bratislavské mestské zastupiteľstvo.
viac
03.11.2020
Začalo sa hlasovanie o projektoch participatívneho rozpočtu Trnavského kraja
Od 2. až do 15. novembra sa v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) koná hlasovanie o podpore projektov z participatívneho rozpočtu (PR). V rámci jeho druhého ročníka obyvatelia môžu hlasovať online za najmenej tri spomedzi 105 projektov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %