Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.04.2020 09:15

Vranov nad Topľou očakáva stratu 1,8 až 2,5 milióna eur


Mestský úrad vo Vranove nad Topľou.


V súvislosti s ekonomickými dosahmi pandémie nového koronavírusu očakáva mesto Vranov nad Topľou výpadok svojich príjmov z podielových daní v sume približne 1,8 milióna eur.


„Nedá sa vylúčiť ani scenár, podľa ktorého by výpadok mohol prevyšovať 2,5 milióna eur,” vyjadril sa vedúci ekonomického oddelenia mestského úradu Milan Malý.

Podľa jeho slov preto vranovská samospráva intenzívne pracuje na príprave úsporných opatrení, ktoré sa týkajú redukcie výdavkov v jednotlivých kapitolách rozpočtu mesta. „Úrad zatiaľ prijal viacero opatrení, spočívajúcich napríklad v dočasnom pozastavení všetkých plánovaných obstarávaní tovarov a služieb, uzatvárania zmlúv a objednávok, neprerokúvajú sa žiadosti o dotácie, pozastavili sme poskytovanie už schválených dotácií, obmedzujeme výsadbu zelene, dopĺňanie oddychových prvkov,” konkretizoval Malý s tým, že v závislosti od vývoja situácie mesto nevylučuje ani znižovanie odmien vedenia mesta, zamestnancov úradu a organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

Úsporné opatrenia budú mať podľa Malého ďalších slov dosah aj na obvyklý život v meste. Okrem opráv výtlkov a havarijných stavov na mestských komunikáciách tento rok samospráva neplánuje pokračovať v ich plánovaných opravách. Ako vyplýva z rozpočtu mesta na rok 2020, vyčlenených na ne mala 250 000 eur. Spomedzi plánovaných investičných akcií bude mesto realizovať len tie, na ktoré získalo dotácie zo štátneho rozpočtu. Ide napríklad o výstavbu športovej haly, modernizáciu mestskej tržnice i výstavbu priemyselnej haly v priemyselnom parku Ferovo. Čo sa týka osláv 750. výročia prvej písomnej zmienky o meste, ktoré si Vranovčania tento rok pripomínajú, podujatia pri tejto príležitosti sú aj vzhľadom na všeobecný zákaz organizovania kultúrnych a spoločenských akcií nateraz zrušené.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.04.2020
Pre rozsiahle výpadky príjmov plánujú v Žarnovici viaceré opatrenia
Viceprimátorka Alena Kazimírová priblížila, že Rada pre rozpočtovú zodpovednosť odhadla výpadok daní z príjmov fyzických osôb pre mesto Žarnovica na tento rok vo výške približne od 142 000 až do 650 000 eur.
viac
29.05.2020
ŽSK očakáva v tomto roku pokles daňových príjmov v objeme 6,3 milióna eur
Poslanci Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) schválili v pondelok (25. 5.) na online zasadnutí prvú úpravu rozpočtu na rok 2020, ktorá reflektuje očakávaný pokles daňových príjmov v objeme 6,3 milióna eur. Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Martina Remencová.
viac
17.06.2020
Vnútroblok na Morovnianskej ceste zatiaľ rekonštruovať nebudú
Vnútroblok na sídlisku Morovnianska cesta v Handlovej zatiaľ rekonštruovať nebudú. Samospráva k dočasnému zrušeniu investičnej akcie pristúpila pre výpadok príjmov z podielových daní v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Opatrenie premietla do tretej úpravy rozpočtu mesta.
viac
19.10.2020
Bratislava plánuje od štátu prijať návratnú finančnú výpomoc 9,3 milióna eur
Mesto Bratislava plánuje prijať štátnu bezúročnú návratnú finančnú výpomoc vo výške 9,3 milióna eur. Chce tým vykryť tohtoročný výpadok dane z príjmov fyzických osôb. Vyplýva to z materiálu, o ktorom bude rokovať vo štvrtok (22. 10.) bratislavské mestské zastupiteľstvo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %