Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
17.06.2020 11:35

Vnútroblok na Morovnianskej ceste zatiaľ rekonštruovať nebudú


Erb mesta Handlová.


Vnútroblok na sídlisku Morovnianska cesta v Handlovej zatiaľ rekonštruovať nebudú. Samospráva k dočasnému zrušeniu investičnej akcie pristúpila pre výpadok príjmov z podielových daní v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Opatrenie premietla do tretej úpravy rozpočtu mesta.


Na rekonštrukciu vnútrobloku mala radnica v rozpočte mesta vyčlenených takmer 600 000 eur. V rámci tretej úpravy vylúčila okrem tejto investície i ďalších viac ako 120 000 eur, ktoré mali byť určené na výmenu sedačiek v dome kultúry. Realizovať zatiaľ nebude ani rekonštrukciu strechy na dome na Ulici 29. augusta za 50 000 eur.

Rekonštrukciu vnútrobloku mala samospráva realizovať z fondov Európskej únie, výmenu kinosedačiek z dotácie. „Rozhodli sme sa, že nateraz projekty pozastavíme, zreálnime náklady a následne sa potom rozhodneme, či budeme v projektoch pokračovať. Tým, že harmonogram realizácie projektov zatiaľ podľa vyjadrenia riadiacich orgánov vieme posunúť do budúceho roka, táto téma bude ešte predmetom poslaneckého stretnutia v najbližších mesiacoch,” ozrejmila primátorka Silvia Grúberová.

Radnica má podľa nej k dispozícii nenávratné finančné príspevky, ktoré môže v meste investovať. „No súvisí s tým spolufinancovanie, ktoré sa javí ako veľmi problematické a ešte ďalšie neoprávnené výdavky, pretože keď plánujete projekt, nikdy neviete, čo stavba odhalí. Sú tu nepredvídateľné skutočnosti. Toto všetko musíme brať do úvahy a rešpektovať to pri súčasnej situácii,” doplnila.

Samospráva tak podľa primátorky nevylučuje, že niektoré projekty posunie do budúceho roka, ešte však o tom nerozhodla. „My sme na Úniu miest Slovenska alebo cez iné orgány smerovali otázky na riadiace orgány, či by sme eventuálne nevedeli päťpercentné spolufinancovanie miest a obcí pri európskych projektoch v súčasnosti zrušiť. Tým by mestá mohli investovať, život by tam nezastal, nezanikli by pracovné príležitosti a neboli tieto projekty s výbornými výsledkami v budúcnosti ohrozené,” dodala.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2020
Vranov nad Topľou očakáva stratu 1,8 až 2,5 milióna eur
V súvislosti s ekonomickými dosahmi pandémie nového koronavírusu očakáva mesto Vranov nad Topľou výpadok svojich príjmov z podielových daní v sume približne 1,8 milióna eur.
viac
19.05.2020
Hriňová čaká výpadky príjmov z podielových daní viac ako 292 000 eur
Výpadok príjmov z podielových daní vo výške viac ako 292 000 eur očakáva v tomto roku samospráva podpolianskeho mesta Hriňová.
viac
27.06.2020
Mesto Hlohovec upravilo tohtoročný rozpočet
O sumu 551 266 euro v príjmovej časti a o 608 305 eur vo výdavkovej časti bude znížený tohtoročný rozpočet mesta Hlohovec.
viac
19.10.2020
Bratislava plánuje od štátu prijať návratnú finančnú výpomoc 9,3 milióna eur
Mesto Bratislava plánuje prijať štátnu bezúročnú návratnú finančnú výpomoc vo výške 9,3 milióna eur. Chce tým vykryť tohtoročný výpadok dane z príjmov fyzických osôb. Vyplýva to z materiálu, o ktorom bude rokovať vo štvrtok (22. 10.) bratislavské mestské zastupiteľstvo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %