Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
22.03.2021 01:25

Z participatívneho rozpočtu mesto podporí projekty sumou 12 000 eur


Považská Bystrica.


Považskobystrická samospráva podporí v rámci participatívneho komunitného rozpočtu Mesto si ty! zaujímavé projekty celkovou sumou 12 000 eur.


Maximálna podpora jedného projektu, ktorý môžu obyvatelia posielať do konca marca, je vo výške 1500 eur. Informovala o tom Michaela Haladejová z oddelenia komunikácie, kultúry a medzinárodnej spolupráce Mestského úradu (MsÚ) v Považskej Bystrici.

„Účelom projektu Mesto si ty! je zlepšiť podmienky spoluúčasti Považskobystričanov na rozvoji územia mesta, ale aj presunúť časť rozhodovania o použití finančných prostriedkov z rozpočtu mesta na širokú verejnosť. Je to jedna z príležitostí podieľať sa nápadmi na rozvoji mesta a zvýšiť tým kvalitu života podľa predstáv obyvateľov,” uviedla Haladejová.

Doplnila, že predkladateľom projektu môže byť obyvateľ mesta, neformálna či formálna organizácia alebo fyzická osoba - podnikateľ. „Podmienkou je, aby mali sídlo alebo pôsobili na území mesta. Navrhovatelia môžu žiadať o finančné prostriedky na komunitné nápady v šiestich oblastiach - doprava a komunikácie, životné prostredie, kultúra a vzdelávanie, šport, sociálna pomoc a sociálne služby a voľnočasové aktivity,” konkretizovala Haladejová.

Novinkou je podľa nej špeciálna webová aplikácia www.mestosity.hlasobcanov.sk, ktorá uľahčí celý proces od podávania projektov až po ich vyhodnotenie. „Cez ňu je možné zaslať návrh projektu do 31. marca. Pred zaslaním finálnej verzie elektronického projektu je potrebné ho vytlačiť, podpísať, prípadne opečiatkovať. Následne ho naskenovať a priložiť ako prílohu k finálnej verzii. Po týchto úkonoch bude možné projekt odoslať elektronicky. Upozorňujeme podávateľov, že tieto verzie projektu musia byť totožné,” dodala Haladejová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.06.2016
Verejnosť rozhodne o podpore komunitných projektov sms hlasovaním
Z dovedna 18 menších projektov na zveľadenie komunitného života v Partizánskom budú môcť Partizánčania vybrať sms hlasovaním tie, ktoré samospráva mesta podporí dotáciou zo svojho rozpočtu.
viac
16.07.2020
Radnica plánuje v rámci participácie podporovať veľké projekty
Mesto Trstená plánuje v budúcom roku prejsť na tzv. vyšší level v rámci participácie občanov na rozvoji samosprávy. Znamená to, že namiesto malých projektov do 500 eur radnica začne prioritne finančne podporovať veľké projekty.
viac
03.11.2020
Začalo sa hlasovanie o projektoch participatívneho rozpočtu Trnavského kraja
Od 2. až do 15. novembra sa v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) koná hlasovanie o podpore projektov z participatívneho rozpočtu (PR). V rámci jeho druhého ročníka obyvatelia môžu hlasovať online za najmenej tri spomedzi 105 projektov.
viac
29.01.2021
Dotačné schémy TSK sú už otvorené
V rámci Dotačného systému Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), Participatívneho-komunitného rozpočtu TSK, Zelených očí a podpory zážitkového vzdelávania na stredných školách prerozdelí župa medzi žiadateľov v tomto roku takmer 700 tisíc eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %