Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
28.02.2023 01:30

Verejnosť rozhodne o víťaznom projekte v rámci participácie


Na archívnej snímke Námestie slobody v Humennom. Snímka zdroj: (tasr).


Verejnosť rozhodne o tom, ktorý z troch projektov bude podporený v rámci participatívneho rozpočtu mesta Humenné. Verejné hlasovanie bude spustené v stredu (1. 3.) a potrvá do 19. marca.


Na víťazný projekt je na tento rok vyčlenená suma 5000 eur. Informoval o tom Marián Škuba z tlačového referátu mestského úradu.

"Participatívny rozpočet je nástroj na vytvorenie priestoru pre realizáciu projektov obyvateľov – jednotlivcov alebo skupín s trvalým pobytom v meste Humenné. Cieľom je skvalitnenie života obyvateľov a vytvorenie podmienok, ktoré zodpovedajú ich potrebám v rôznych oblastiach," povedal Škuba.

V uplynulých dňoch sa uskutočnila verejná prezentácia projektov troch kandidátov, ktorí sa prihlásili za participantov.

Jedným z nich je Súkromná základná umelecká škola Múza s projektom Galéria na schodoch. Cieľom projektu je umožniť celoročné vystavovanie výtvarných prác a skrášliť nevyužité prostredie na južnej časti Námestia slobody.

Vstupný areál zeleného Hudobného parku pri Základnej škole Laborecká chce so svojím projektom esteticky upraviť Súkromná umelecká základná škola Via Arto. V areáli realizuje koncerty, workshopy a iné umelecké podujatia.

Marianna Trebišovská sa o podporu uchádza s projektom Psí park - výbeh na cvičisko pre psy. Jeho cieľom je vytvorenie priestoru pre psy v Parku Jednička na Sídlisku I.

Bližšie informácie o hlasovaní nájdu záujemcovia na webstránke mesta www.humenne.sk. Termín realizácie víťazného projektu je do konca roka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.04.2021
O prostriedky z participatívneho rozpočtu Novej Bane sa uchádzajú tri projekty
O finančné prostriedky z participatívneho rozpočtu mesta Nová Baňa sa uchádzajú tri projekty. Samospráva o pridelení financií rozhodne do konca apríla, informoval primátor mesta Branislav Jaďuď.
viac
08.03.2023
O financie z participatívneho rozpočtu sa uchádza 15 projektov
O financie z participatívneho rozpočtu mesta Rožňava sa uchádza celkom 15 občianskych projektov. Hlasovanie verejnosti bolo spustené v pondelok (6. 3.) a potrvá do 19. marca. Na svojej oficiálnej webovej stránke o tom informuje samospráva.
viac
13.03.2023
Trnavčania môžu hlasovať o investíciách do verejného priestoru
Do konca marca môžu Trnavčania zahlasovať za projekty pilotného ročníka participatívneho procesu. Ten po niekoľkých rokoch nahradil participatívny rozpočet a pozmenil pravidlá. Informovala o tom hovorkyňa radnice Veronika Majtánová.
viac
03.05.2023
O financie z rozpočtu mesta sa uchádza 18 komunitných projektov
Verejnosť bude môcť opäť rozhodnúť o občianskych zámeroch, ktoré mesto Partizánske podporí financiami zo svojho rozpočtu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %